În acest an, Republica Moldova a primit una dintre cele mai înalte distincții culinare posibile: Steaua de Aur pentru Calitate și Management. Și asta doar datorită Lilianei Pavalachi, fondatoarea Restaurantului „Popasul Dacilor”, cea care, dintr-o pasiune înnăscută, își dedică muncii până și cea de-a 25-a oră din zi.

O gurmandă împlinită și dornică de a aduce un suflu nou în industria gastronomică locală, Liliana Pavalachi a reușit, alături de soțul său, să-și mențină întâietatea în acest domeniu de mai bine de opt ani.

Prin ambiție, pasiune și creativitate indiscutabilă, dar și datorită unei capacități deosebite de a lua decizii în situații critice, Liliana Pavalachi poate fi numită pe bună dreptate un manager de succes care face față celor mai inoportune situații. Nu putem ignora nici faptul că este un organizator de excepție și un evaluator formidabil care poate citi printre rânduri și înțelege din priviri ceea ce își doresc clienții restaurantului.

Dar, chiar și așa, ea reușește să găsească timp pentru a-l dedica familiei și a demonstra tuturor că dacă ai scopul și dorința de a realiza ceva, poți face față tuturor situațiilor. Nu în zadar mottoul vieții ei sună astfel: „Să fim mai buni decât cei mai buni”, pentru că mereu tinde spre perfecțiune.

Liliana Pavalachi recunoaște că în acești ani a reușit să învețe și mai multe lecții legate de activitatea sa, cum ar fi faptul că prin disciplină și prezență permanentă la locul de muncă, șeful motivează tot personalul să atingă succesul. „Dar cele mai importante sunt flexibilitatea și capacitatea de a răspunde și a accepta schimbările ce au loc odată cu progresul tehnologic. Vrei să îți menții clienții, trebuie să te adaptezi la cerințele lor”, o spune franc fondatoarea restaurantului.

Afacerea de suflet pe care a creat-o împreună cu soțul său e mai mult decât un fruct dorit din vârful copacului, este întruchiparea tuturor visurilor, a pasiunii pentru bucătăria națională și pentru istoria milenară a poporului nostru.

Una dintre cele mai memorabile zile din istoria localului este atunci când, chiar la trei luni de la inaugurarea sa, întreaga clasă politică moldovenească a pășit pragul acestuia și a savurat dintre cele mai rafinate bucate oferite de maeștrii culinari.

De la anul 2017, Liliana Pavalachi are așteptări mărețe, care se vor adeveri probabil. „Popasul Dacilor” este invitat să participe la Convenția din Frankfurt, Germania, unde se va „duela” cu reprezentanți culinari din 119 țări pentru a obține premiul de platină. Cât privește activitatea localului la nivel național, fondatoarea acestuia ne asigură că va revoluționa piața gastronomică printr-un concept unic de cramă, conferind un plus de atracție atât pentru vizitatorii Restaurantului „Popasul Dacilor”, cât și pentru turiștii care ne vizitează țara.

20160918_201904_fmtFişier

Patroana Restaurantului „Popasul Dacilor”

Data și locul naşterii: 3 septembrie, s. Costeşti,
r-nul Ialoveni

Studii: Universitatea Tehnică a Moldovei

 

 

 

 

 

 

 

 

Text: Svetlana Tataru

Foto: arhiva personală