Sergiu Boieșu, Omul Anului 2018 din diaspora moldovenească

Nu va uita niciodată de unde a plecat! Și asta pentru că știe că neavând nimic, dar prin muncă și credință în Dumnezeu, poate obține orice! De asta ne-a convins și pe noi Sergiu Boieșu, cel mai îndrăgit „omănaș” pe care îl cunoaște majoritatea celor din diasporă. Și-a deschis un restaurant cu specific moldovenesc tocmai în inima Franței, iar asta îl face un promotor al tradițiilor noastre culinare, dar și un bun patriot, gata să sară în ajutorul tuturor celor care îl abordează.

Anul 2018 a fost unul foarte bun și plin de realizări, atât personale, cât și profesionale! Cea mai importantă este deschiderea unui nou local sub brandul „Chez Omenashou”, și asta doar datorită prietenilor și persoanelor de încredere care mă înconjoară, care au crezut în mine și m-au susținut.

„Chez Omenashou” e mai mult decât un local. Pentru că, de fapt, sunt două deja! Am muncit mult pentru ca astăzi acest „copil”, pe care l-am crescut de mic, să aibă un nume. Și știu că mai am mult de lucrat la acest capitol. De asta încerc să îi respect pe toți și îmi place să mi se răspundă la fel!

Ceea ce fac eu le oferă oamenilor o bucățică de Moldova, aici, în Franța, precum și posibilitatea de a se întâlni undeva, de a petrece timpul plăcut alături de cei dragi, cred că este una dintre cele mai mari satisfacții pe care le poate primi cineva!

La Chișinău nu aș fi reușit niciodată ceea ce am realizat la Paris! Franța, care este aparent o țara straină pentru noi, m-a făcut să mă simt protejat, încrezut în mine și în ziua de mâine. „Mi-a dat aripi”, iar eu doar „le-am desfăcut” și mi-am urmat visul!

Îmi iubesc țara și revin foarte des în Republica Moldova. De fiecare dată când pășesc pe pământul natal mă încearcă aceleași emoții. Și deși îmi dau seama că vreau să mă întorc, ceva totuși mă oprește!

La Paris mă simt ca acasăAm reușit să-mi creez astfel de condiții ca să mă simt ca acasă. Am alături oameni dragi, fac ceea ce îmi place alături de o echipă minunată, iar asta înseamnă că, practic nici nu lucrez. E pentru că totul se face din plăcere!

Poate că ar părea banal, totuși, sunt de părerea că dacă fac ceea ce îmi place și îmi petrec timpul cu cine mă simt bine, atunci mă pot considera un om împlinit și norocos.

Îmi place să călătorescO fac de fiecare dată când am ocazia! Îmi place să descopăr oameni noi și locuri noi! Ba chiar și să revin la ele!

„Dacă n-am avea deloc defecte, n-am avea atâta plăcere să le observăm pe ale celorlalți”. Eu totuși tind să afirm că fiecare dintre noi, dacă ar avea mai multă răbdare și încredere în forțele proprii, ar reuși să miște și munții din loc, doar cu puterea gândului.

Mă străduiesc cu orice preț să duc la bun sfârșit ceea ce îmi propun. Și am înțeles că urăsc minciuna. Spun mereu adevărul, oricare ar fi el. Și aș putea recunoaște cu ușurință și faptul că încă de pe băncile școlii am început să citesc câteva cărți, dar nici până la ziua de azi nu am ajuns la finalul vreuneia din ele!

La moment, îmi dedic tot timpul și străduința pentru a progresa și a menține cele două localuri care îmi aparțin. E un lucru dificil, dar nu și imposibil, atât timp cât crezi în tine!

Fişier

Proprietarul Restaurantului „Chez Omanashou”, Paris, Franța

Data și locul nașterii: 23 februarie 1984, s. Obileni, r. Hâncești

Text: Svetlana Tataru

Foto: Arhiva Personală

Abonează-te la articolele

Vip Magazin