Primele Doamne ocupă un statut simbolic, ele reprezentând imaginea sau modele demne de urmat pentru întreaga lume. Mereu elegante, atente la protocol, prezența lor impecabilă nu doar atrage atenția publicului, ci și îl educă prin propriul exemplu.

Cei de la brightside.me au selectat 10 soții ale președinților, care au șarm, stil, sau chiar și-au eclipsat partenetii, cu sau fără voia lor:

Jacqueline Kennedy, SUA

Ei îi aparține renumita frază „Rochia trebuie să fie suficient de strânsă, pentru a arăta că ești femeie, și suficient de largă, pentru a arăta că ești o lady“.

Michelle Obama, SUA

Fosta Prima Doamnă a Americii a lansat mai multe proiecte sociale, printre care „Let’s move”, destinată copiilor și tinerilor. De asemenea, aceasta a promovat rolul femeii în societate.

michelle-obama-inside-lets-move-ftr

Grace Kelly, Monaco

Povestea ei pare desprinsă din film, Grace Kelly fiind ea însăși o actriță care a părăsit Hollywoodul pentru a se căsători cu printul Rainier al III-lea de Monaco.

160206-grace-kelly-si-reinier-de-monaco-3

Carla Bruni, Franța

A cunoscut celebritatea înainte ca să devină Prima Doamnă a Franței. Este un model de succes și o cântăreață bine cunoscută în lume.

carla-bruni-vanity-fair-france-sonia-sieff-02

Melania Trump, SUA

La moment, Melania Trump este o personalitate controversată pentru societatea americană. Fostul model a fost dur criticată pentru discursul „împrumutat” de la predecesoarea sa, Michelle Obama, însă reușește să întoarcă toate privirile la evenimentele la care participă.

5048_content_melania

Chantal Biya, Camerun

A ajuns să fie mult mai cunoscută decât soțul ei datorită acțiunilor de caritate în care se implică, lucru pentru care este extrem de apreciată.

chantal_biya_birthday_3-428x600

Soția  emirului Qatarului nu ține cont de strandardele arabe. Nu poartă val, ci doar turban și se zvonește că și-a făcut peste 12 operații estetice. Datorită ei, femeile din Qatar nu mai sunt obligate să poarte doar abaya, ci au posibilitatea să mai experimenteze cu lookul, desigul, în limita normei acceptate de arabi.

Prințesa Letizia, Spania

Fosta jurnalistă este des asociată cu Kate Middleton, datorită stilului vestimentar asemănător, dar și siluetei de invidiat.

letitia-spain

Regina Rania, Iordania

Soția Regelui Abdullah al II-lea provine dintr-o familie simplă și l-a cunoscut pe soțul său atunci când lucra la o bancă. Este o militantă a drepturilor femeilor și susține diverse programe sociale pentru copii.