Te-ai gândit vreodată cum ai putea schimba lumea? Care ar fi aportul tău pentru a face oamenii mai buni, să fii un exemplu demn de urmat? Se pare că Ana-Irina Petrea ştie „secretul”. Altfel, nu în zadar comunitatea de zeci de mii de followeri pe care o are pe Instagram o urmăreşte cu atenţie şi se inspiră din postările ei. În 2018, a lansat şi o linie de gentuţe hand made, „Precious Bag”, iar campaniile sociale prin care promovează spiritul uman şi caritabil se încadrează la fel în activitatea ei de influenceră.

Niciodată nu am știut să mă autocaracterizez și nu cred că sunt obiectivă. Am un temperament flegmatic, sunt destul de empatică, ceea ce mă ajută să comunic mai ușor cu cititorii mei. Am făcut din plăcerea de a comunica un job și la moment, asta este ceea ce îmi aduce satisfacție. Pot să spun că sunt mândră de comunitatea pe care am reușit să o construiesc. E una matură, educată și inteligentă, fără ură sau certuri online, sarcasm ieftin sau tachinări. Sunt oameni foarte receptivi la campaniile sociale pe care le promovez și acest lucru mă bucură mult!

La începutul anului 2018, am înființat linia de genți handmade „Precious Bag”, iar reacția pozitivă a publicului este cea mai mare realizare a mea. Acest brand s-a născut din pură pasiune. Era absolut nou, diferit și poate puțin înțeles de publicul larg, dar mi-a depășit așteptările. Ceea ce mi-a demonstrat încă o dată că acolo unde se muncește mult, calitativ și cu suflet, sunt și rezultate frumoase.

Eu cred că adevărata mea activitate în acest domeniu se desfașoară în Inbox, în mesajele private. Acolo avem discuții de suflet cu fetele care de multe ori au nevoie de un sfat, de o încurajare în legătură cu maternitatea, relațiile de familie, depresiile postnatale foarte frecvent întâlnite, frici și motivație. Am descoperit că sunt atât de multe femei care nu au cu cine discuta, femei care vor să fie ascultate și să afle că nu sunt unicele care experimentează anumite stări și sentimente. Cu multe dintre cititoare chiar am legat prietenii. Și dacă am putut ajuta sau motiva spre o stare de spirit mai bună măcar pe câteva dintre ele, pot fi mulțumită!

În momentul de față, toate platformele de social media sunt suprasaturate cu informații, conținut cu poze perfecte, lux și destinații exotice. Nu încerc să fiu cea mai bună și nici să mă evidențiez. Încă de la început, am ales să fiu sinceră și adevărată. Sunt selectivă cu ceea ce promovez. Încerc să fiu cât mai conștientă de necesitățile urmăritorilor mei și de sentimentul pe care îl au atunci când părăsesc pagina mea.

Cred că marile schimbări încep de la lucruri mici și țin de fiecare dintre noi. Încerc să motivez cititorii să descopere frumosul din jurul lor, să se detașeze de ceea ce îi face nefericiți. Am tentative să stârnesc pofta de a călători și de a descoperi lucruri noi. Și, chiar dacă lumea nu se va schimba, poate reușesc să aduc măcar un strop de pozitiv în viața cuiva.

Îmi place să mă înconjor cu persoane puternice, care au ceva de zis, femei care știu să îmbine armonios viața de familie, cariera și propriile plăceri.

Fişier

Bloggeriţă, www. anairina.com

Data şi locul naşterii: 9 martie 1989, or. Chişinău

Studii: Licenţă în Business şi Administrarea Afacerilor, ASEM

Text: Iuliana Mămăligă

Foto: Arhiva personală