S-a regăsit într-o lume aromată, pe care o adoră – aromă de ceai, aromă de cafea, aromă de artă porțelanată – și toate exclusiviste. Aurelia Gîrbu, proprietara magazinului „Ethiopia Coffee & Tea”, va distinge oricând produsele veritabile, chiar și legată la ochi… la fel cum poate distinge și oamenii veritabili, cu sufletul deschis… cu care nu ezită niciodată să savureze o cafea.

1.De fiecare dată când vorbesc despre afacerea mea, vorbesc despre Nelu – fiul meu, pentru că el a fost generatorul ideii de a aduce pe piața din Republica Moldova calitatea englezească și de a încuraja cultura și ritualul unic al ceaiului și al cafelei. Ideea lui și pasiunea mea s-au luat de mână acum 11 ani și cred că au dat naștere unui parcurs frumos. „Ethiopia Coffee & Tea” e locul care ne reprezintă.

2.În neamul nostru a persistat mereu ascultarea, respectul reciproc și comunicarea. Mă simt ca o punte de dragoste dintre mama mea și copilul meu. De fapt, toți ne-am născut pentru a fi punți de dragoste. A fi buni și a face bine e tot ce avem de făcut pentru a exista armonios. E păcat că oamenii își complică misiunile neconștientizându-și îndepărtarea.

3.Da, suntem născuți să îndrăznim… dar îndrăzneala nu ar trebui să depășească limita bunului-simț.

4.Încrederea celor care fac parte din viața noastră ne face puternici, nu puterea în sine. Prin încrederea soțului meu în mine, am crescut și am „construit”, pentru că un perete fisurat nu poate fi decât, mai devreme sau mai târziu, garantul unei prăbușiri… iar un perete durabil e și protecție, și siguranță.

2f3a2280_opt

Proprietara magazinului „Ethiopia Coffee & Tea” Studii: Facultatea de Business și Administrare, ASEM; Academia de Administrare Publică de pe lângă Președintele Republicii Moldova, Facultatea de Drept

5.Dumnezeu le-a dat mamelor o capacitate incomparabilă de a simți bătăile inimilor copiilor lor chiar și de la mii de km distanță. Deseori, nu am nevoie de telefon sau de rețele sociale și noi tehnologii pentru a ști ce e în sufletul copilului meu stabilit în străinătate… I se spune intuiție acestei capacități… iar eu îi spun simplu – dragoste de mamă.

6.În viață nu doar bei ceai. Or, a bea ceai este una dintre cele mai plăcute îndeletniciri ale vieții… pe care o asociez cu starea de echilibru și fericire, iar dincolo de pauzele aromate sunt și bagaje grele de probleme pe care, chiar dacă uneori ne pare imposibil, le putem depăși inspirați de „minutele la ceai”.

7.Deșteptătorul meu este aroma de cafea… nimic nu mă face să-mi cobor mai repede picioarele din pat decât ceșcuța cu licoare pe care mi-o prepară omul drag la fiecare oră șase de ani buni încoace.

8.Fiecare om are nevoie de propria cană… Poate o să vă pară neînsemnată ideea… dar cred și am crezut întotdeauna că anume cana din care bem ne reflectă personalitatea, dar și ne aduce deseori senzația de regăsire atunci când e aceeași cană, pe care o alegem cu grijă și de care ne atașăm. Spre exemplu, eu am câteva căni ale mele pe care le aleg în funcție de dispoziția mea interioară și de ocazie.

9.Poți cunoaște felul de a fi al unui om în funcție de modul în care alege un produs, chiar dacă nu vorbește multe… Sau doar eu mi-am dezvoltat această capacitate pe parcursul anilor?

10.Iubesc centrul istoric al Chișinăului – pe străzile lui mi se cuibăresc amintirile și tot pe străzile lui s-a dezvoltat „Ethiopia Coffee & Tea”. Am schimbat la o anumită etapă locația, pentru a dezvolta vitrina și a avea mai mult spațiu, dar am rămas fideli centrului istoric, în care ne dăm întâlnire cu clienții noștri pentru a le oferi produse cu istorie și de o calitate incontestabilă.

Text: Doina Popa

Foto: Natalia Mitereva