Dacă majoritatea prezentatoarelor TV se visează în business, la ea a fost invers. Face ceea ce îi place, o face cu maxim profesionalism. Este pe micile ecrane zilnic, pe „Canal 3”, pentru a le aduce telespectatorilor cele mai proaspete știri în prime time. Este în continuă dezvoltare și a acceptat o nouă provocare, interesându-se, în aspect profesional, de psihologie, la vârsta la care, de regulă, femeile sunt preocupate de altceva.

Sunt foarte recunoscătoare anului care a trecut. În familie, toti sunt sănătoși. Am un job pe care îl ador și mă ajută să fiu în tonus, dar și să fiu la curent cu tot ce se întâmplă. Cu tristețe trebuie să recunosc că mi-am promis, la începutul lui 2018, să studiez limba engleză, pe care o posed la nivel intermediar, dar pe care îmi doresc să o cunosc la perfecție. Chiar dacă nu am reușit să-mi ating acest scop în 2018, sper să recuperez în 2019.

Cu ce pot să mă laud în 2018? Să fie tot din personal. Am intrat la Facultatea de Psihologie, IFC și îmi pare bine că am făcut acest lucru.

În timp, am înțeles că îmi este interesant să analizez oamenii, comportamentul lor și am remarcat că unele probleme vin adânc din subconștient, poate, din copilărie, poate ca urmare a unor traume. Atunci mi-am dorit să înțeleg mai bine ce se întâmplă în creierul uman, care este asemeni unui iceberg – se vede doar o mică parte la suprafață, însă multă informație se ascunde în subconștient. Sunt sigură că studiile aprofundate în psihologie vor fi o investiție reușită pentru dezvoltarea mea.

Odată ce alegi televiziunea, nu te mai poți lăsa de ea. Fiecare nouă zi vine cu provocări noi. Este și o mare responsabilitate să ieși zilnic în direct, știind că după sticlă te urmăresc mii de oameni și tu, efectiv, nu ai dreptul la greșeli, nu ai dreptul să te îmbolnăvești și trebuie să lucrezi chiar și de sărbători. Îmi vine mai greu să-mi planific o vacanță sau chiar o escapadă de câteva zile cu familia. În spatele camerelor este o echipă întreagă de profesioniști – cameramani, editori, regie, producători, redactori – este a doua mea familie, cu care, uneori, petrec mai mult timp decât cu cei de acasă.

Mi-am dorit această schimbare în viaţa mea profesională, din afaceri în TV, pentru aceasta am mers la Moscova și am făcut cursuri specializate pentru prezentatori TV. La început, credeam că voi combina cele două sfere de activitate – businessul și televiziunea, însă TV-ul m-a acaparat totalmente și atunci am renunțat la afaceri. Totuși, am luat cu mine o experiență și un bagaj de cunoștințe din sfera businessului, care mă ajută în viața de zi cu zi.

Mottoul meu este și motorașul care mă impinge înainte: „Indiferent de ceea ce poţi face sau visezi că poți face, începe. Îndrăzneala are geniu, putere și magie în ea”, W. H. Murray.

Celebra mea frământare de limbă a facut furori acum cinci ani, la nivel național și internațional și m-a făcut vedetă peste noapte.

Sincer, nu m-am așteptat să fie atât de popular filmulețul – la moment, doar pe YouTube are două milioane de vizualizări. De asemenea, am fost foarte surprinsă că acesta a fost preluat de multe țări – statele CSI, SUA. Am fost plăcut surprinsă și de faptul că mai multe TV din Rusia au difuzat acest video la știri. Imediat, am fost contactată de două televiziuni din Rusia, care mi-au propus oferte de muncă. Însă eu eram proaspăt căsătorită și visam la un copil, am refuzat să mă mut în altă țară, familia fiind o prioritate.

Din televiziune, mă inspiră două prezentatoare de talk show-uri din SUA – Oprah Winfrey și Ellen de Generes – prin naturalețea, inteligența și felul cum se prezintă și interacționează cu oamenii. Ambele, prin felul lor de a fi, au creat un brand puternic care,
de altfel, le asigură și un venit fabulos.

Concurența? Eu am un somn foarte liniștit, nu sufăr de insomnie, mai ales cele cauzate de concurență. Însă apreciez profesionalismul mai multor prezentatori din țara noastră, este un factor motivant să fiu mereu la înălțime.

Fişier

Prezentatoare de știri „Canal 3”

Data și locul nașterii: 13 septembrie 1979, or. Chișinău

Studii: Facultatea Limba și Literatura Franceză, USM; Facultatea Bănci și Burse de Valori, ASEM

Text: Marcel Toma

Foto: Arhiva personală