El e cel care a contribuit foarte mult la implementarea proiectului de tratament intervențional în Infarct Miocardic Acut. Și tot datorită lui, pe parcursul anului 2018, au fost realizate cu succes numeroase cazuri în cadrul proiectului „Inimici – speranțe mari pentru inimi mici”. De o modestie impresionantă, medicul cardiolog intervenționist Ion Popovici continuă să-și exercite cu dedicație cea mai nobilă misiune de pe pământ – cea de a oferi șansa la o nouă viață!

Ca specialist, întotdeauna mi-am dedicat tot timpul posibil activității profesionale, iar ca manager, am aspirat să ofer servicii medicale într-un mod ce manifestă grijă absolută pentru sănătate.

În cadrul proiectului național „Inimici”, Novamed, care drept scop diagnosticarea și corecția malformațiilor cardiace congenitale la copii, a realizat cu succes un șir de intervenții care, pe parcursul celor trei ani ai proiectului, devin tot mai complexe.

Un medic poate schimba lumea. Cu siguranță. Cel puțin numeric! Datoria unui medic este de a salva vieți, ceea ce încercăm să facem zilnic pentru pacienții cu afecțiuni cardiovasculare.

Winston Churchill spunea că „Succesul nu este final, eșecul nu este fatal: curajul de a continua este ceea ce contează”. Asta încerc să fac și eu zi de zi, iar rezultatele vorbesc de la sine!

Dacă ar fi să definesc rețeta unui succes, cred că e bine să știi ce este cu adevărat important pentru tine, care sunt valorile tale pe care trebuie să le respecți și să le trăiești la maximum.

Devotamentul, iată termenul care mă ajută să excelez în domeniul care îl reprezint! Desigur, nu pot nega și experiența vastă în domeniul cardiologiei intervenționale, instruirea și perfecționarea continuă pe care nu ezit să le fac de fiecare dată când am ocazia.

Timpul liber de care dispun este limitat, din cauza activității profesionale. Totuși, sunt adeptul unui mod activ de viață. Îmi place să-l petrec cu familia, în călătorii sau prin practicarea unor sporturi precum hikingul, trackingul sau schiatul ș.a.

Mă captivează literatura științifică. Totuși, cartea preferată rămâne „Всеобщая история дипломатии” – cea care îmi răspunde la diferite situații din viața de zi cu zi.

Tatăl meu este un exemplu de urmat în toate. M-a învățat să înțeleg viața și să trec peste tot felul de obstacole fără a pierde entuziasmul.

Trăiesc cu prezentul și nu obișnuiesc să am regrete. Viața e prea scurtă pentru asta! Merg înainte și nu privesc înapoi. Viitorul e mult mai interesant!

Fișier

Director General al Spitalului Polivalent Novamed; doctor habilitat în științe medicale; medic cardiolog intervenționist; profesor, președinte al Societății de Cardiologie și Radiologie intervențională din Republica Moldova

Data şi locul naşterii: 21 mai 1974

Studii: Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu”: secundariat clinic în Cardiologie; curs de perfecționare, Timișoara, România, cu obținerea certificatului
de competență profesională în cardiologie intervențională; Centrul clinic „Charite”, Berlin, Germania; perfecționare și formare profesională în Elveția, Franța, Italia, S.U.A., Singapore ș.a.

Text: Svetlana Tataru

Foto: Arhiva Personală