Anul 2018 a deschis o nouă etapă în istoria Moldova Agroindbank. Datorită eforturilor echipei MAIB, a managementului judicios asigurat de preşedintele acesteia, dl Serghei Cebotari, precum şi a contribuţiei partenerilor de dezvoltare, banca a reuşit să asigure transparenţa sută la sută a acţionariatului prin atragerea unor investitori străini, cu o reputaţie internaţională ireproşabilă – BERD, Horizon Capital şi Invalda.

Dacă ar trebui să vă descrieţi în trei cuvinte, care ar fi acestea?

Dacă e să mă refer la rolul de lider şi să prioritizez particularităţile pentru a enumera doar trei, atunci aş zice verticalitate, perseverenţă, charismă.

Care este cea mai importantă reuşită a dvs pe parcursul carierei?

De fapt, orice reuşită deschide calea spre altele noi, mai ambiţioase. De aceea, am convingerea că cea mai importantă încă urmează.

Care este cea mai importantă realizare a dvs. în 2018?

În 2018 am lucrat foarte mult pentru a ne consolida poziţiile de lider într-un mediu concurenţial tot mai acerb. Or, se ştie că oricât de complicat ar fi să devii lider în domeniu, totuşi, cel mai dificil e să menţii acest statut, iar nouă ne reuşeşte pe parcursul mai multor ani consecutiv, de fapt practic de la fondarea băncii.

Cum reuşim? Punând în capul mesei satisfacţia angajaţilor şi a clienţilor – doi piloni de bază, fără de care reuşitele noastre ar fi puţin probabile. De altfel, fiecare nou client, care alege MAIB sau recomandă banca, este o mare realizare pentru noi, iar cu această ocazie le spun MULŢUMESC clienţilor – datorită lor şi pentru ei depunem eforturi zi de zi să devenim mai buni, mai competitivi, mai puternici!

Ce impact direct asupra societăţii a avut activitatea desfăşurată de Dvs în 2018?

Nu voi spune nimic nou, amintind că menirea de bază a oricărei bănci este de a contribui la dezvoltarea economiei prin asigurarea unui echilibru al fluxurilor financiare şi desfășurând o activitate onestă şi transparentă. În 2018, Moldova Agroindbank a fost apreciată de Serviciul Fiscal de Stat, fiind unul dintre cei mai oneşti contribuabili, iar asta certifică o dată în plus transparenţa înaltă promovată de MAIB pe toate segmentele.

În acelaşi timp, înţelegem că nu poate exista o dezvoltare economică durabilă fără o societate puternică. De aceea, noi, la MAIB, avem o politică de responsabilitate socială corporativă pe care o implementăm cu consecvenţă, sprijinind forumuri de afaceri, evenimente culturale şi artistice, talente autohtone din domeniile artă şi cultură, sport, educaţie, cercetare, dar şi oameni simpli, pe care i-am susţinut indiferent că au dorit să-şi deschidă o afacere, să-şi procure o locuinţă ori s-au aflat la un ceas de răspântie.

Care este atuul care consideraţi că vă asigură excelenţa pe domeniu?

Echipa, fără îndoială. O echipă de profesionişti de cea mai înaltă clasă, care ştiu să formeze un singur nucleu şi să mişte munţii acolo unde alţii ar vedea imposibilul.

Credeţi că ceea ce faceţi poate schimba lumea? Cum?

Prin modelul personal şi de business promovat, prin proiectele sociale implementate, prin valorile etice asumate în echipă şi instituţional, cred că reuşim să contribuim zilnic la evoluţia pozitivă a lucrurilor în ţara noastră.

Dacă aveţi timp liber, cum îl consumaţi?

Adevărul e că nu prea există loc de timp liber, însă mă străduiesc zilnic să-mi croiesc puţin timp pentru lecturi de calitate.

Care este ultima carte citită?

„My life and work” de Henry Ford, o carte despre muncă şi plăcerea de a munci, despre progres şi spiritul de echipă, inovare şi capacitatea de a inspira şi schimba lumea din jur.

Reţeta succesului dvs?

Un succes nu are reţetă. Totuşi, o cale sigură spre succes constă din multă, dar multă muncă, perseverenţă şi învăţare continuă.

Dacă aţi avea ocazia să vă întoarceţi în trecut, în ce zi aţi alege să o faceţi?

Prefer să privesc doar înainte, luând din trecut doar înţelepciunea acumulată.

Dacă nu Business, ce aţi fi făcut?

Banking.

Cifra care vă caracterizează?

Cifrele sunt o lume aparte – dură, dar corectă. Să zic că mă caracterizează una anume, nu aş putea, însă nu pot să nu remarc că în Comitetul de Conducere sunt 7 membri, 7 membri formează Consiliul băncii, iar în 2018 MAIB a primit 7 distincţii importante atât naţionale, cât şi internaţionale.

Fişier

Preşedinte al Comitetului de Conducere al BC „Moldova Agroindbank” S.A., preşedinte al Consiliului „MAIB-Leasing” S.A.

Data şi locul naşterii: 4 august 1964, s. Racovăţ, r. Soroca

Studii: Economice superioare

Distincţii: Ordinul „Gloria Muncii”, „Ordinul Republicii”

Foto:Arhiva personală