Unité este un brand de servicii de telefonie mobilă și internet mobil lansat de operatorul național Moldtelecom în anul 2007. Încă de la începutul activității sale, Unité a fost operatorul care a venit cu cele mai generoase oferte pe piață, orientate să satisfacă pe deplin necesitățile clienților, oferindu-le servicii de calitate la cele mai avantajoase prețuri.

Istoria brandului

În prezent, Unité este operatorul numărul 1 în ţară la capitolul internet mobil. E cea mai bună reţea pentru smartphone-uri, abonamentele sale incluzând atâta trafic internet cât nu oferă alt operator. Unité a reușit să își consolideze poziția unui operator cu grad înalt de acoperire a rețelei 3G și de extindere a rețelei 4G+. Istoria lui de succes a început a fi scrisă de pe 1 martie 2007, când Moldtelecom lansează brandul Unité pentru servicii de telefonie mobilă în reţeaua CDMA. Sfârşitul anului 2008 marcheză o nouă reuşită pentru produsul lansat, Unité asigură cu internet mobil toată ţara.

În anul 2010, pe 1 aprilie operatorul lansează reţeaua 3G / UMTS pentru internetul mobil la o viteză de până la 14,4 Mbps, care, ulterior, va putea fi mărită până la 21 Mpbs. Tot în acelaşi an se trece la o nouă etapă de dezvoltare a comunicaţiilor mobile în întreaga ţară, iar Unité devine operatorul cu cea mai mare reţea de generaţia a treia din Republica Moldova care funcţionează în standard UMTS la viteza de până la 42,2 Mbps.

64% trafic de internet mobil din țară utilizat de către abonații Unité.

Anul trecut a fost realizat un salt tehnologic prin lansarea reţelei LTE 4G+. Evenimentul a avut loc pe acoperişul sediului Moldtelecom. Serviciul respectiv oferă abonaţilor acces la internet mobil cu o viteză ultrarapidă de până la 175 Mbps. Viteza 4G+ le face clienţilor mult mai confortabilă utilizarea serviciilor cu care s-au obişnuit. Aceștia pot descărca şi încărca fişiere de mari dimensiuni, realiza videoconferinţe, asculta muzică online, urmări filme în calitate HD sau 3D, juca online şi utiliza aplicaţiile preferate la viteză maximă.

Istorie şi rezultate

Cea mai nouă ofertă Unité include, la un preț de doar 200 de lei, 12 GB de internet sau 600 de minute naționale. În plus, abonații la cel puțin un serviciu Mold­telecom primesc în dar, la conectarea abonamentului de 200 de lei, un ­Samsung Galaxy J1 mini.

3361958Dan Mitriuc, directorul general al S. A. „Moldtelecom”: Astăzi, internetul este resursa cea mai importantă pentru utilizatorii contemporani și ne concentrăm eforturile să le oferim o experiență inedită în utilizarea serviciilor. De aceea Unité este operatorul numărul 1 la capitolul internet mobil și este cea mai bună rețea pentru smartphone-uri.