„Învăţând o limbă străină, nu învăţăm numai cum gândesc și cum simt alte societăţi, ceea ce au experimentat, ce valori au și cum se exprimă, ci avem totodată o oglindă culturală în care putem să vedem mai clar propria noastră societate”, afirma cancelarul Edward Lee Gorsuch. Situat chiar în centrul capitalei, BLTC (Business Language Training Centre, birou de traducere, bltc.md) devine nu doar o școală de învăţare a limbii engleze, ci o instituţie preocupată de perfecţionarea și eficientizarea procesului de studiere a limbii pentru persoane interesate de creșterea profesională.

dsc_7716_optTatiana Rabovilă, director și proprietar al școlii de limbi străine BLTC, îţi prezintă atuurile cursului BLTC:

– Capeţi noi abilităţi;

Învăţând o limbă străină, devii un mai bun negociator, rezolvi problemele mai ușor.

– Călătorești mai bine;

În primul rând, te vei descurca lesne în multe destinaţii din străinătate. Îţi vei face mult mai ușor noi prieteni. Mulţi prieteni. Vei înţelege mai bine o destinaţie, deoarece vei avea acces la mai multe informaţii. Sunt zeci de locuri unde nu există audioghiduri în limba română. Vei avea parte de oportunităţi diverse, unele surprinzătoare.

– Devii un observator mai bun;

Oamenii care vorbesc mai multe limbi străine sunt mult mai buni observatori. Sunt mai capabili să se concentreze pe informaţiile relevante și să le conspecteze pe cele irelevante. Reușesc, de asemenea, să descopere cu ușurinţă informaţiile înșelătoare.

– Îţi îmbunătăţești abilitatea de a lua decizii;

Oamenii care vorbesc a doua limbă străină au o mai mare putere de a rezista tendinţei de a le fi teamă de risc, de aceea tind să ia decizii mai bune, în special decizii financiare.

Business Language Training Center combină experienţa vastă și capacităţile profesionale excelente sub toate aspectele, prin diversitatea programelor pentru toţi participanţii care vor să-și îmbunătăţească compentenţele lingvistice.

Dezvoltarea profesională este scopul nostru. Suntem profesioniști activi în domeniul formării competenţelor lingvistice, al instruirilor, precum și al traducerilor profesionale simultante, scrise și consecutive. Calitatea serviciilor este prioritatea noastră. Profesorii școlii excelează prin dedicare, formând temelia puternică a școlii.

Beneficiile noastre sunt concepute astfel încât să contribuie la crearea și dezvoltarea abilităţilor lingvistice profesionale, oferind instrumente și metode inovatoare pentru a vă spori încrederea profesională și a vă „transforma” într-o persoană de succes.

tatiana-2_opt

Avantajele şcolii Business Language Training Center:

– Profesori calificaţi şi acreditaţi internaţional;

– Profesori nativi;

– Metode şi tehnici moderne;

– Seminare şi workshopuri de dezvoltare profesională;

– Preţuri atractive;

– Oferte speciale;

– Amplasarea în centrul oraşului.

Business Language Training Center

Traduceri autorizate și legalizate

Traduceri specializate, apostilare

Traduceri consecutive și interpretariat

Servicii juridice

Recunoașterea actelor

Școala
de limbi străine

Curs general de limba engleză

Curs de limba germană

Curs de limba turcă

Curs de limba italiană

Curs de limba arabă

Curs de limba japoneză

Curs de limba spaniolă

Curs de limba română

Curs de limba rusă

Engleza prin Skype

Pregătirea pentru examene TOEFL, IELTS

Engleza pentru copii

Dicţie

Olga Guzun

olga-guzun_optspecialist în comunicare la AO „SOS Autism”

AO „SOS Autism” este una dintre cele trei organizaţii din Republica Moldova care prestează servicii pentru copiii cu autism și pentru familiile acestora, fiind înfiinţată în 2008 de către un grup de părinţi ai copiilor cu această tulburare.

Din 2015, graţie unor proiecte demarate, centrul a început să aducă pe agenda oficialităţilor statale problema acestor copii, implicându-se activ pentru incluziunea lor în instituţiile școlare și preșcolare. Totodată, membrii centrului participă la crearea unui cadru legal care ar facilita și spori calitatea vieţii acestor mici cetăţeni ai ţării.

Necunoașterea limbii engleze de către psihologii centrului este o barieră serioasă în calea îmbunătăţirii calităţii serviciilor de terapie, dar și în calea comunicării cu beneficiarii centrului – copiii cu autism.

Doamna Tatiana a fost foarte drăguţă, aflând despre problema noastră, să vină cu soluţia de a face un curs gratuit de limbă engleză pentru terapeuţii Centrului „SOS Autism”. De asemenea, împreună cu fiul său, Anton Rabovilă, va organiza voluntar pentru copiii centrului ore de engleză. În momentul de faţă, zece terapeuţi frecventează cursul BLTC, primul nivel, și am identificat un grup de șapte copii cu autism care ar fi apţi să facă ore de engleză (cu vârsta cuprinsă între 4 și 9 ani).

Doamna Tatiana este persoana care nu lasă lucrurile nefinisate. În urma numeroaselor discuţii, am convenit că acest curs trebuie să aibă o continuitate și o finalitate. Astfel, BLTC și AO „SOS Autism” vor face un parteneriat frumos care se va solda cu o solicitare de finanţare către Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova a nivelurilor următoare.

Dat fiind specificul acestei tulburări, copiii cu autism au o predispoziţie neobișnuită către limba engleză. Mulţi dintre ei vorbesc în engleză la fel de bine ca și în română.

Autismul este o tulburare relativ nouă în Republica Moldova, fiind oficializată abia în 2006 în ţara noastră. În lume, autismul, chiar dacă a apărut în 1940, este încă în cercetare. Terapiile evoluează continuu, apar studii și metode noi, eficiente, iar toate materialele, cărţile, toţi formatorii sunt preponderent din străinătate și limba de comunicare este preponderent engleză. Astfel, a apărut nevoia acută de colaborare între BLTC și AO „SOS Autism”.

Victoria Spînu

victoria_optavocată

Eu fiind o persoană ce exercită profesia de avocat în domeniul dreptului afacerilor, cunoașterea limbilor străine nu mai constituie doar o dovadă a inteligenţei, ci chiar un must. Trăind în perioada globalizării, cunoașterea limbilor moderne reprezintă o adaptare la prezent, pentru a avansa pe scară profesională și pentru a-mi putea extinde cercul clienţilor și al persoanelor interesate de serviciile mele profesionale de avocat.

În urma cursurilor BLTC (Business Language Training Center) mi-am perfecţionat nivelul de cunoaștere a limbii engleze. Graţie metodei propuse de către dna Tatiana Rabovilă, director al școlii de limbi străine (BLTC), am urmat un curs de ore individuale, face to face cu profesorul, care mi-a permis să discut orice detaliu, neclaritate referitor la programul elaborat pentru studiere. Ca urmare, mi-am îmbunătăţit pronunţia, mi-am îmbogăţit vocabularul de limbă engleză, mi-am dezvoltat abilităţile de redactare a textelor din domeniul business, cât și comunicarea într-un limbaj pe potrivă, extrem de necesar în meseria mea.

Sunt foarte mulţumită de cursul de studiere a limbii engleze efectuat la școala de limbi străine BLTC. Atitudinea persoanelor cu care am colaborat la BLTC a fost una foarte caldă faţă de doleanţele mele. Mulţumită acestui curs individual, am avut posibilitatea să însușesc tot ce am avut nevoie, mai ales că profesorul meu mă determina de fiecare dată să asimilez ceva nou și util pentru mine.

Anton Rabovilă

anton_optvoluntar, liceean

Bunul-simţ nu se cumpără, se oferă. Acest gând nobil mă determină să fac voluntariat.

Am considerat că pot să dăruiesc din timpul meu liber făcând parte din echipa de organizare a activităţilor de voluntariat în conlucrare cu școala de limbi străine „Business Language Training Center” pentru AO „SOS Autism” și să ajut copiii diagnosticaţi cu autism învăţându-i limba engleză, și, de ce nu, făcându-le viaţa fericită. Acest lucru, la rândul său, mă face mai responsabil și horărât să mă implic în activităţile școlii.
dsc_7828_optMă ghidez după citatul lui Mahatma Ghandi care zicea că dacă așteptăm să trăim într-o lume mai bună, trebuie să contribuim la crearea ei. Pentru a fi schimbarea pe care ne-o dorim în lume.

Vrei să faci ceva deosebit cu viaţa ta? Vrei să faci ceva cu adevărat folositor lumii, atunci implică-te și tu!

Text: Virginia Braga. Foto: Dana Parvan. Stilist: Nadin Nadin