Să nu vă uimească pozele unor fete frumoase care mănâncă paste la prânz și arată uimitor de bine în poze. Bella Hadid, Hailey Baldwin și Doutzen Kroes fac poze împreună la o cină într-un restaurant italian, iar modelul Patricia Manfield în mod regulat postează pe pagina ei de Instagram preferatele ei spaghete și, în același timp, participă la spectacolul de modă Dior. Chiar și frumoasa Chiara Ferragini nu ezită să posteze pastele sale iubite pe Instagram. Se pare că știu bine ce fac.

Studiile efectuate de către oamenii de știință din Spitalul Saint Michael din Toronto au arătat că spaghetele nu sunt atât de dăunătoare pentru figura dvs. și, în unele cazuri, chiar contribuie la scăderea în greutate.

w2000

Trei mii de persoane au fost împărțite în două grupe: unele au fost hrănite cu paste de trei ori pe săptămână, iar altele au primit tipuri alternative de carbohidrați – orez, cartofi și pâine albă. Spre deosebire de participanții la al doilea grup, iubitorii de spaghete nu doar că nu s-au îngrășat, ci au scăzut – în medie, aproximativ jumătate de kilogram. Oamenii de știință au explicat acest lucru prin faptul că indicele glicemic al pastei este mai mic decât cel al pâinii și al orezului, și au sugerat introducerea spaghetelor în alimentația dietică.

Dacă nu sunteți suficient de convinși pentru a mânca preferatele fettuccine, rețineți că inofensivitatea pastei pentru figură a fost confirmată mai de mult. În 2016, organizația australiană Grains & Vegetables Nutrition Council și cercetătorii italieni au declarat că pasta nu contribuie la creșterea în greutate. Adevărat, nu au spus nimic despre sosuri care pot fi bogate în calorii și includ zahăr,totuși, este mai bine să țineți cont de acest lucru.

b483aec2ab2ed315a2051e08deb897ab
Text: Liliana Crăciun
Foto: Arhivă personală