Cunoscuta specialistă în fitness şi remodelare corporală Elena Ozun îi surprinde cu proiecte frumoase pe toţi cei care vor să investească în modul sănătos de viaţă. Care sunt acestea, aflaţi în interviul de mai jos.

Elena, o școală de fitness și nutriție sună foarte curios. Cu ce „se mănâncă” ea?

Ideea acestei școli a apărut ca răspuns la o necesitate reală: pregătirea de specialiști care, pe lângă acreditarea internațională în baza căreia pot profesa pe tot teritoriul Uniunii Europene și al țărilor care au semnat Convenția de la Haga, să beneficieze de cele mai noi concepte în materie de antrenament și nutriție.

Școala noastră formează specialiști acreditați pe plan internațional în fitness, aerobic și nutriție, dar și perfecționează cadrele în aceste domenii prin seminare și workshopuri la care avem diverși invitați speciali de peste hotare. Suntem de doi ani pe piața din Republica Moldova, în acest timp au absolvit 135 de cursanți, am organizat două convenții internaționale de fitness și nutriție și peste 50 de workshopuri de perfecționare.

Ce specialiști se formează acolo și ce vor putea ei face după absolvirea cursurilor?

Avem patru cursuri de bază care formează instructori de fitness, instructori de aerobic-fitness, tehnicieni-nutriționiști și antrenori personali. Cursurile durează între o lună și cinci luni. Examenul final se susține la București, unde cursantul poate obține certificarea internațională. Programul cursurilor este unul complex și cuprinde anatomie, biomecanică, comunicare cu clienții, nutriție avansată, fitness, aerobic și foarte multă practică. Fiecare curs dezvoltă competențe specifice. Instructorul de aerobic creează coregrafii bazate pe o diversitate de exerciții speciale, instructorul de fitness abordează clientul de mai multe ori, în mod individual, utilizând aparatele de forță și accesoriile, iar tehnicianul-nutriționist elaborează meniuri personalizate în funcție de scop, vârstă și afecțiuni. Însă toate aceste profesii presupun competențe similare ca monitorizarea clienților, asigurarea climatului favorabil desfășurării activității și empatie.

Ce inovații aduci în acest domeniu, în special în Republica Moldova?

Suntem unica școală care oferă acreditări internaționale, certificate cu care poți activa în toată Europa și în zeci de ţări care au semnat Convenția de la Haga. Suntem afiliați la cea mai mare asociație de fitness din Europa „Europe Active”, cu sediul la Bruxelles, de care aparține sistemul de standard bine cunoscut la nivel European, EREPS și REPS în UK. Ne mândrim cu absolvenții școlii noastre care și-au făcut o carieră în Emirate, Europa, chiar și în țările asiatice.

Mai mult decât atât, suntem unicii care formează specialiști în nutriție, ceea ce aduce un plus de valoare sănătății societății noastre. Am reușit să organizăm prima convenție internațională de fitness și aerobic „AFIM”, unde absolvenții noștri, dar și entuziaștii modului sănătos de viață pot învăța tehnici moderne de predare în fitness și inovații în domeniul nutriției

img_8298-edit-edit-edi_opt

Elena OZUN, cofondator şi trainer „ABC fitness school Moldova”, fondator „Elena Ozun fitness&nutrition studio”, distribuitor exclusiv „Jumping fitness R. Moldova şi România. 

 

Care este scopul acestor cursuri și, în opinia ta, de ce este nevoie de ele pentru societatea noastră?

Nutriția și fitnessul sunt strâns legate cu sănătatea, iar noi ne dorim copii sănătoși. Cunoștințele de bază în acest domeniu sunt absolut necesare oricărui popor și suntem bucuroși să putem oferi această șansă țării noastre, de a crește o generație mai sănătoasă cu ajutorul specialiștilor pe care îi formăm. ABC Fitness School Moldova a fost creată din dorința de a forma specialiști buni în domeniul fitnessului și al nutriției în Republica Moldova și de a promova deprinderile sănătoase prin educație continuă.

Ce noutăți ne poți dezvălui despre studioul tău?

Studioul de Fitness și Nutriție „Elena Ozun” s-a făcut cu încă o „căsuță”; de această dată, în sectorul Ciocana. Ne mândrim cu faptul că reușim să îmbinăm antrenamentele cu alimentația sănătoasă, organizând diverse seminare pentru clienții noștri, dar și consultații la nutriționist. Femeile din familia noastră cunosc că echilibrul psihologic este pe primul plan, iar celelalte beneficii vin de la sine.

Echipa mea de instructori este perfecționată mereu prin participarea la diverse evenimente sportive și traininguri, dar și la masterclassuri lunare conduse de mine.

Ce preconizezi pe viitor în domeniul fitnessului și al nutriției?

Societatea noastră merită să cunoască cât mai multe tehnici și tipuri de antrenament moderne, ceea ce mă motivează să dezvolt diversitatea lor în Republica Moldova. Mai mult decât atât, am în plan să schimb viziunea femeilor asupra modalităților de remodelare corporală. Cum? Veți afla în curând!

 

Text: Iuliana Mămăligă, Foto: Marin Petic