Dacă urmează să pleci peste hotarele țării, uite că există state ale căror legi depășesc imaginația oricărui turist. Site-ul Brightside.me a creat o listă cu cele mai neobişnuite legi care interzic cele mai obişnuite lucruri, pe care cu siguranță trebuie să le cunoști dacă nu dorești să ai probleme cu legea, chiar în vacanță.

Mai jos, vezi care sunt acestea:

China: Nu ai voie să salvezi pe cineva aflat în pericol de înec. Filosofia orientală spune că e imoral să te amesteci în soarta altei persoane.

Thailanda: Nu ai voie să calci pe bani. În Thailanda nu ai voie să pui piciorul pe bani, atât monede, cât şi bancnote.

Samoa: E ilegal să uiţi când e ziua soţiei. Statul se poate „lăuda” cu mai multe legi neobișnuite. De exemplu, dacă soțul uită de ziua de naștere a soției sale, instanţa îl poate obliga să plătească o amendă, care ce-i drept ajunge direct în mâinile omagiatei.

Franţa: Este interzis să săruţi în gări. Legea a intrat în vigoare pentu prima dată în Franţa, în 1910, atunci când trenurile erau întârziate de cupluri care nu voiau să se despartă. Astfel, autorităţile au interzis săruturile în gări, acestea fiind permise doar în zonele special create pentru acest lucru.

Canada: Nu poţi cumpăra cu monede. O lege din 1985 interzice cumpărăturile cu monede dacă nota de plată este mai mare de zece dolari canadieni.

14-13-international-laws-youd-never-know-were-real-canadian-coins

Italia: este ilegal să hrăneşti porumbeii. Legea a fost adoptată pentru a împiedica păsările să murdărească statuile şi monumentele de arhitectură.

Statele Unite ale Americii: Copiii nu pot să primească Kinder Surprise. Motivul ar fi jucăriile de mici dimensiuni care pot provoca sufocarea celor mici. Totuși, în 2013 SUA a permis comercializarea lor, dar cu obligaţia de a avea jucării mari în interior.

Regatul Unit al Marii Britanii: Este interzis să mănânci biscuiţi în ziua de Crăciun. Legea datează din 1644, atunci când Oliver Cromwell a interzis sărbătorirea Crăciunului pentru că o considera imorală. Atunci au fost interzise oficial mai multe tradiții tipice sărbătorii, inclusiv consumarea chiflelor dulci şi biscuiţilor în ziua de Crăciun. Totuși, pănă în ziua de azi nu s-a dat nici un decret pentru abolirea legii lui Cromwell.

Regatul Unit al Marii Britanii: Nu ai voie să atingi balenele. Toate mamifere marine aflate pe o rază de 4,8 kilometri în ocean sunt considerate proprietatea Reginei, altfel nimeni nu are voie să le atingă.