Secretul unui ten impecabil constă în îngrijirea corespunzătoare a acestuia. Există câteva reguli de bază, care odată urmate, ajută tenul nostru să aibă un aspect curat, luminos și nu în ultimul rând – sănătos.

Vezi mai jos recomandările cosmetologului Cristina Corețchi pentru îngrijirea corectă a tenului, trucuri, care mărturisește ea, trebuie implementate în rutina zilnică de îngrijire a feței.

Cel mai bun început pentru îngrijirea tenului corect constă în vizitarea unui cosmetolog. Doar un specialist este capabil să stabilească procedurile pe care le necesită tenul, dar și să  recomande o îngrijire corectă în dependență de tipul de ten.

Un ten sănătos este un ten curat, în primul rind. Atât în timpul iernii, cât si vara, demachierea zilnică este obligatorie, dimineața și seara. Putem utiliza lăptisor și tonic hidratant sau apă micelară pentru tenul uscat, sau gel și tonic hidratant, apă micelară pentru tenul gras.

Pentru a obține o absorbție cât mai bună, imediat după demachiere, pielea se hidratează cu o cremă sau loțiune hidratantă. Aceasta nu trebuie să fie mai grasă, deși iarna avem tendința să recurgem la o formulă nutritivă, mai bogată pentru cremă de față și de corp.

Dar! Nu viscozitatea unei creme este cea care garantează o îngrijire suplimentară, ci ingredientele active pe care le conține. O bună soluție este încorporarea câtorva picături de ulei vegetal în cremă sau loțiune hidratantă. Această metodă constă în crearea unei pelicule protectoare la suprafața pielii pe timp de ger.

Cremă cu protecție solară. Chiar dacă soarele nu este la fel de puternic ca vara, acest lucru nu înseamnă că este inofensiv. Este necesară aplicarea cremei cu factori de protecție SPF15, înainte de a ieși din casă, care trebuie în prelabil  lăsată să acționeze 20 de minute.

Nu excludem fondul de ten pe timp de iarnă, mai ales dacă acesta are proprietăți hidratante și de protecție pentru soare și zăpadă. Crema, loțiunea și fondul de ten se alege întotdeauna după tipul de ten, care variază de la persoană la persoană.

Săptămânal se recomandă o mască hidratantă. Pentru a „hrăni” pielea și o ajuta să producă celule noi.

Nu uităm de buze! Și buzele au nevoie de îngrijire. Pentru a evita crăparea lor este bine să ai mereu la îndemână un balsam de buze. Din cauza vântului și a temperaturilor scăzute, nivelul de hidratare a buzelor scade, iar pielea crapă și se exfoliază.

Deasemenea, nu uităm de consumul zilnic de apă, fructe și legume. O piele sănătoasă, într-un corp sănătos!