Zvonurile din presa rusă s-au adeverit: prezentatoarea TV Ksenia Sobchak va intra în cursa prezidențială din 2018.

Prezentatoarea a confirmat miercuri informația într-o ediție a emisiunii „Sobchak Live” de pe canalul de știri Dozhd TV, transmite de The Moscow Times.

De asemenea, Ksenia Sobchak a trimis și o scrisoare cotidianului Vedomosti în care și-a expus motivele pentru care a decis să devină contracandidata lui Vladimir Putin în scrutinul de anul viitor. Sobchak susține că interzicerea candidaturii liderului lui Aleksei Navalnîi, din cauza unei condamnări pentru deturnare de fonduri, situație pe care liderul opoziției a catalogat-o de nenumărate ori ca fiind motivată politic, nu ar trebui să ducă la boicotarea cursei prezidențiale. Istoria ne demonstrează, spunea prezentatoarea, că alegerile controlate de guverne autoritare „s-au transformat în motive și instrumente pentru schimbări democratice autentice”.

Ksenia Sobchak este fiica lui Anatoly Sobchak, primarul Sankt Petersburgului între 1991 și 1996.

Anunțata confruntare politică dintre actualul lider de la Kremlin și Ksenia Sobchak readuce în lumina reflectoarelor o filă din biografia lui Putin strâns legată de familia prezentatoarei. Vladimir Putin l-a considerat pe Anatoly Sobchak unul dintre mentorii săi.

 

sursa: digi24.ro