Corina Dascălu despre colțișorul său de rai, Noua Zeelandă

Călătoriile schimbă nu doar latitudinea și longitudinea locului geografic în care ne aflăm, dar și pe noi înșine. Nutriționista Corina Dascălu s-a convins de acest lucru. Tânăra se află de câteva zile în Noua Zeelandă, țară care, deși este zguduită de cutremure în ultima vreme, nu încetează să uimească turiștii prin frumusețea și autenticitatea naturii exotice de acolo.

Despre procesul de pregătire, localnici și paradisul Corinei Dascălu, citește mai jos.

Pe harta țărilor pe care doresc să le vizitez, Noua Zeelandă era printre primele zece, dar nu știam când se va întampla acest lucru. Până într-o zi când Alexandru Podolski, cel care a organizat această călătorie, m-a sunat și mi-a zis: „Eu plec. Vii?” A fost o întrebare la care răspunsul, fără ezitare, a fost DA.
El a fost cel care m-a ghidat în pregătirea pentru călătorie. Am luat cu mine haine pentru toate cele patru anotimpuri, pentru că în Noua Zeelandă timpul e tare imprevizibil, de la bocanci de munte până la costum de baie. Pregătirea a fost atât fizică, cât și psihologică – să parcurgi peste 20.000 km în aer este ceva. Deci, m-am înarmat cu răbdare, cu încredere, m-am rugat la Doamne-Doamne și am pornit la drum împreună cu o echipă formată din cinci persoane.

15027579_704951953007551_2655306241784148434_n
Foto: facebook/ WE GO

Știam din luna iunie că plec, dar am lăsat pregătirile pentru ultima sută de metri. Cu două săptămâni înainte de plecare, am întocmit lista și, pentru a fi sigură că nu uit ceva, am început să-mi fac bagajele cu șapte zile înainte.
Am cunoscut mulți oameni în această călătorie, ne „intersectăm” zilnic cu turiști din diferite colțuri ale lumii, împărtășim emoții și am realizat un lucru: nu oricine se poate porni într-o călătorie, mai ales cum ar fi aceasta. Pe lângă pregătirea fizică – , pentru că sunt și zile în care mergem zeci de kilometri; cazarea poate fi în moteluri cu baie și bucătărie comună, în condiții foarte bune, dar în comun, sunt zile în care trebuie să ne trezim la 4 dimineața și să reușim să vizităm trei, patru locuri – , mai există și pregătirea intelectuală. Trebuie să ai un comportament adecvat, să nu uiți că faci parte dintr-un grup de oameni necunoscuți cu care vei împărți această experiență, trebuie să știi cum să reacționezi în situații mai dificile și în stări de oboseală.

15078592_704952276340852_796696918694997242_n
Foto: facebook/ WE GO

Natura e un paradis pentru mine, dar partea cea mai fascinantă este că aici mă simt liberă, degajată și am găsit acea liniște interioară care îmi lipsește de multe ori acasă. E altfel, trebuie să vii să trăiești și să vezi ca să înțelegi. Și, într-un final, da, 26 de ore de zbor + escale, asta MERITĂ!

15037254_704951729674240_4037325093152421487_n
Foto: facebook/ WE GO

Cu localnicii interacționăm mai mult la cumpărături, prin magazine. Aceștia sunt foarte prietenoși și disponibili să ofere o mână de ajutor în orice situație. Evident, ne-am descurcat și singuri, mai ales că avem un lider de grup datorită căruia suntem aici.
Dacă ești pasionat de natură, peisaje care îți taie respirația, locuri care nici nu știai că există, fenomene naturale nemaivăzute, atunci Noua Zeelandă este țara pe care trebuie să o vizitezi. Dar, dacă te decizi să vii aici, ia-ți măcar trei săptămâni, noi așa am făcut și tot îmi pare că nu voi reuși să văd tot.

Nu pot face o comparație și nici nu știu dacă ar fi doar un lucru pe care mi l-aș dori ca Moldova să-l împrumute de la Noua Zeelandă. Știu doar că nu e nevoie să schimbi o țară, e nevoie de oameni care să se schimbe, iar pentru asta trebuie să călătorim mai mult pentru a reveni în țară cu emoții pozitive, cu dorința de a crea lucruri frumoase și cu speranța că și la noi putem crea un colțișor de rai.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin