Un artist complex, așa ar putea fi caracterizat Mihail. Interpretul care a cucerit topurile muzicale de la noi și de peste Prut cu piesa „Mă ucide ea” este numit de către public James Blunt din Cluj, deși s-a născut în Rusia și a copilărit în Republica Moldova. Pasionat de artă, Mihail pictează, fotografiază și face design grafic, muzica fiind, însă, cea care îi redă pe deplin gândurile și trăirile.

Mihail și-a dezvoltat talentul pentru muzică de mult, făcând pian și chitară încă din copilărie. A absolvit Școala de Arte din țară, iar studiile superioare le-a făcut în România, la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca. Deși dorea să facă și canto, a optat într-un final pentru design interior, din cauza lipsei perspectivelor în muzică. Timp de un an și jumătate, artistul a locuit în Polonia. Fiind student, Mihail obișnuia să cânte la petreceri pentru a întreține atmosfera. Așa se face că, întors la Cluj, s-a apucat serios de muzică, timp de un an reușind ceea ce mulți nu îndrăznesc să viseze. Astfel, datorită muncii, vocii, stilului și ambiției sale, a ocupat primele poziții în topurile muzicale din Republica Moldova şi România. Actualmente, Clujul reprezintă orașul său de suflet, unde a făcut primii pași în carieră. Artistul locuiește aici de ani buni, în Cluj fiind filmat și primul său videoclip.

În bagajul creativ al lui Mihail vom regăsi nu doar piese, ci și tablouri, proiecte fotografice, grafice și animații realizate de către acesta.

Cea mai importantă reușită pe parcursul carierei sale este, după cum afirmă Mihail, momentul când piesa lui a ajuns numărul unu potrivit Media Forest, dar și concertele în care este acompaniat vocal de către spectatorii entuziasmați, fiind răsplătit și cu două premii importante din domeniu: Best New Act la Media Music Awards și Cea mai bună voce masculină la Premiile Radio România 2016.

Anul 2016 a reprezentat pentru artist anul în care a descoperit cu adevărat ce înseamnă mainstreamul și ideea de faimă. Lucrurile intense și neașteptate ce s-au produs l-au învățat mult mai multe despre dedesubturile și nuanțele industriei muzicale.

Nu neagă că mediul online l-a ajutat să se remarce, iar feedbackul pozitiv din partea publicului, simțit încă de la început, a fost unul dintre factorii care l-au ajutat să ocupe azi un loc în showbiz.

Mihail este genul de om care iubește să încerce lucruri noi, să-și depășească zona de confort și să evolueze.

Prin arta sa, Mihail speră să inspire oamenii să facă ce simt ei și să nu se limiteze.

img_9804_fmtFişier

Interpret

Data și locul nașterii:
15 noiembrie 1990, Nijnevartovsk, Rusia

Studii: Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Text: Virginia Braga

Foto: arhiva personală