Este un restaurant modern, integrat cu măiestrie în arhitectura Chișinăului vechi; o locaţie care impresionează prin design laconic, cu nuanţe ce contrastează într-un mod echilibrat, și o atmosferă ce te detașează de agitaţia urbană. Conceptul restaurantului aparţine proprietarilor, doi fraţi care, după mulţi ani de trai în Londra, au revenit acasă cu iniţiativa de a deschide un local cu amprentă europeană și de inspiraţie britanică. L-au numit „Q Bar”, ca să păstreze în amintire plăcerea de a vizita un restaurant din Londra, dar și ca să evidenţieze cea mai frumoasă literă din alfabet în opinia lor. Q înseamnă și echilibru, or Q Bar are scopul de a primi oaspeţii și de a le oferi o porţie de gust echilibrat.

ww_opt

Q Bar este un restaurant cu bucătărie europeană, axată mai mult pe mâncăruri din carne și pește, cu o diversitate de deserturi europene, dar și cu o selecţie de vinuri impresionantă.

Dip cu spanac și anghinareimg_3710_opt

Rețeta: 30 g ceapă/100 g spanac/30 g anghinare/30 g cașcaval „Dor blue”/60 g frișcă/40 g mozarella/2 g sare și piper

Termen de preparare: 12-15 min

img_3759_optTany Vander, interpretă

Sunt o persoană care știe ce mănâncă și sunt foarte selectivă în privinţa localurilor în care merg. La Q Bar vin fără nicio ezitare pentru că restaurantul are un meniu extrem de gustos și nu-și permite niciodată să gafeze în privinţa calităţii. Atmosfera de la Q Bar cucerește. Eu sunt adepta localurilor unde nu este aglomeraţie, iar Q Bar este gândit astfel încât să formeze mai multe zone, în care te poţi bucura de intimitate. Merită remarcată și atitudinea empatică și primitoare a personalului; în interior predomină culorile calde… este localul perfect. Recent mi-am sărbătorit ziua de naștere aici, fiindcă am considerat că este localul ce corespunde în totalitate stării mele de spirit pe care o aveam atunci. Din meniul Q Bar aleg de regulă tot ce este legat de pește, îmi place foarte tare dorada, somonul care este gătit într-un mod mai special. Îmi mai plac mult guacamole cu avocado și tot felul de salate, supe, brânzeturi. Meniul de la Q bar e foarte bun.

 

Adresa:

or. Chișinău, 31 august 1989, 93 A

tel.: 0782 62 300

(autor: Doina Popa; Coordonator: Virginia Braga; Foto: Veaceslav Zibalo)