12 oameni, 12 ani, 12 ploi…

Unu, doi, trei, patru, cinci, șase, șapte, opt, nouă, zece, unsprezeze, doisprezece… Când ai 28 de ani și lansezi o revistă, te gândești că în următorii zece-doisprezece ani vei reuși o mulţime de lucruri, vei schimba în viaţa ta tot ce vei dori, vei învăţa limbi, vei construi afaceri, vei munci foarte puţin și te vei bucura de ce ai edificat timp de 12 ani. Ei bine, asta e o tristă iluzie.

rodicaciorania248_optCând te gândeşti la viitor, îţi pare că e foarte departe, atât de departe, încât nici nu merită să îţi faci griji că nu vei reuşi. Eşti încrezut că ai o viaţă înainte. De fapt, anii fug prea repede ca să lase loc în ei de toate planurile noastre. Doisprezece ani sunt ca douăsprezece zile. Nu există afaceri în care să colinzi lumea, să te răsfeţi cu vacanţe de vis ori de câte ori ai chef. Nu există contracte care să vină singure la tine. Nu există satisfacţie nesfârșită în muncă, oricât de pasionat ai fi. Nu poţi lua piciorul de pe accelerator pentru prea mult timp și înţelegi că trebuie să te mulţumești cu o duminică a ta în loc de o vară întreagă, și începi fiecare săptămână la birou, cu echipa care muncește alături de tine.

Pentru această ediţie, aniversară, am ales să reîntâlnim 12 oameni pe aceeași copertă. Unii nu se cunosc între ei, în schimb, pentru noi, fiecare dintre aceştia are o poveste care inspiră și care îl face deosebit în ochii noștri. O să vă convingeţi de asta şi voi.

De fiecare dată spun că cea mai mare performanţă a noastră sunt oamenii pe care i-am cunoscut. Ne-au deschis uşile caselor, ale oficiilor lor, și-au împărţit cu noi emoţiile, reuşitele, gândurile, prăbuşirile interioare şi ne-au spus ce îi frământă. În aceşti ani, am învăţat să îi ascultăm. Din parteneri ne-au devenit prieteni care ne sprijină cu plăcere proiectele, plămădite cu mult drag. Aşa că azi vreau, la fel ca în fiecare zi, să le mulţumesc că sunt.

Vreau să continuăm împreună acest zbucium frumos în care descoperim viaţa așa cum este ea, cu munţi și cu văi, cu veri și cu ierni, cu soare și cu ploi care ne răsfaţă. Or, când suntem împreună, trăim cu adevărat.

 Cu drag, Rodica Ciorănică