Prin compania „Loial”, a adus pe piața din Republica Moldova o listă impunătoare de produse cosmetice pentru uz profesional în saloanele de frumusețe și nu doar, oferindu-i titlul de cel mai mare distribuitor din domeniu. Margarita Deordița este o femeie de succes datorită perseverenței și dedicării sale, dar și datorită principiilor sale sănătoase de viață, sincerității, creativității.

1.În industria frumuseții m-au adus răscrucile și alegerile. Perestroika ne-a dat de înțeles că fabrica de calculatoare pentru care ne pregătise facultatea nu ne mai putea oferi viitor și am fost nevoită să caut alt loc de muncă. Pe atunci, mulți s-au antrenat în comerț. Comerțul m-a adus într-un domeniu frumos – parfumeria, de la care am și pășit spre diversa „industrie a frumuseții”.

2.Sunt la o nouă etapă de îmbunătățire personală și încerc să muncesc asupra sinelui, conducându-mă după trei fraze: „Sufletul trebuie să lucreze și zi, și noapte…”, „Într-un corp sănătos – minte sănătoasă!”, „Zâmbetul luminează totul… Deci, fii pozitivă!”.

3.Îmi place munca mea, îmi place să ofer, direct sau indirect, frumusețe oamenilor, iar aceasta înseamnă și emoții pozitive, și încredere în sine! Și mai satisfăcută sunt de faptul că în Republica Moldova, datorită eforturilor noastre, au devenit accesibile multe servicii (lucruri) necesare și utile, multe inovații care nu întotdeauna sunt și în țările vecine și care ne fac viața puțin mai ușoară și frumoasă!

4.O femeie de afaceri trebuie să calculeze mult, să planifice, să conducă, să construiască strategii și tactici, să prevadă, să se bazeze întâi de toate pe rațiune. O adevărată femeie de afaceri însă trebuie să fie în același timp și artistă, să combine principiul rațiunii cu cel al inimii – înțelepciunea și sufletul formează simbioza perfectă!

dsc_5338_opt

Director general al companiei „Loial” Data și locul nașterii: 1 martie, or. Breansk Studii: Institutul Politehnic (inginer de sistem), Institutul de Formare Continuă (traducător de limba engleză), şcoala muzicală – canto

5.Exprimând o mulțumire sinceră, omul își împărtășește energia pozitivă, își deschide sufletul și inima, devenind mai puternic, mai blând, mai bun… Doar pentru a mulțumi sincer, trebuie să fii un om foarte bun și puternic. Și să primești mulțumiri nu este deloc simplu… trebuie să poți să îmbrățișezi la rândul tău această energie pozitivă.

6.Mi se poate atribui oximoronul „introvertit vorbăreț” – în anumite momente, situații, cu anumiți oameni, sunt foarte vorbăreață, dar, în același timp, pot să tac în singurătate ore în șir sau chiar zile și nu mă plictisesc – găsesc mereu activități – așa am fost din copilărie!

7.Am o zicală: Cel puternic trebuie să fie înțelept și bun. Pentru mine, acestea sunt niște criterii importante. Dar „înțelepciunea” și „inteligența” nu sunt același lucru! Din păcate, un om inteligent nu este neapărat bun, iar înțelepciunea merge mână-n mână cu bunătatea. De aceea, întâlnind un om inteligent (educat și citit, competent, dezvoltat, bun specialist), îmi doresc mereu ca el să fie și înțelept – și atunci nu doar îl voi respecta, dar și îl voi admira.

8.În momente grele, îmi impun mintea să se gândească la momente plăcute pe care le trăiesc, le-am trăit, le voi trăi, la călătoriile trecute sau viitoare, la pasiunile mele, la succese, planuri, proiecte încheiate sau care iată-iată vor demara… De asemenea, încerc să-mi planific o ieșire în aer liber – plimbările prelungi și comunicarea cu natura ne tratează.

9.În viața de zi cu zi, nu uit să respect trei principii: să nu judec, să nu fac rău, să dau doar acele sfaturi pe care le pot, la rândul meu, îndeplini.

10.Încerc mereu să observ „micile bucurii ale vieții”: copacii în floare, apusul frumos, colinele verzi, intensitatea macilor sau lanurile de floarea-soarelui care „își țin privirea” spre soare… Ador senzația de zbor şi frumusețile lumii din munți, pe care le cuprind cu inima… Îmi iubesc țara și mă mândresc cu ea și cu realizările companiei noastre… când în cinstea ei este ridicat drapelul Moldovei! Nu pot privi fără lacrimi evoluția copiilor… Poate anume toate acestea, luate împreună, înseamnă „taste the rainbow”?!

 

Text: Doina Popa

Foto: arhiva personală