Trupa „The Motans” este noua descoperire muzicală din Republica Moldova care a cucerit sute de mii de oameni. Cu aproape un milion de vizualizări pe Youtube, „The Motans” s-au lansat rapid și sigur pe piața muzicală, atât din Republica Moldova, cât și din România. Dacă acasă au avut suportul fanilor cuceriți de piesele „Jumătate stai” și „Ctrl Alt Delete (Monumentul unui emigrant anonim)”, care vizează problemele acute din societatea noastră, peste Prut proiectul se bucură de spirjinul Innei și al celor de la Global Records.

Despre apariția numelui trupei, componență și comparația cu Carla’s Dreams, afli de la Denis, solistul formației în interviul ce urmează:

Denumirea trupei: Ideea de a cânta sub acest pseudonim a apărut spontan, atunci când am decis că numele sub care voi cânta trebuie să fie legat de visele mele cu motani și pisici pe care le-am avut foarte des în decurs a circa șapte ani. Din momentul în care am decis că voi cânta sub numele „The Motans”, visele cu aceste feline au încetat.

Componența: Puțini oameni știu că mai bine de un an „The Motans” a fost doar un om. Atâta timp cât compuneam și înregistram piesele la studio fără să dau vreun concert, nu am avut necesitatea de a forma un band. Acum însă lucrurile s-au schimbat, vreau să transform conceptul „The Motans” în viitorul apropiat într-o trupă completă, în care orice membru din echipă va putea veni cu sugestii și idei noi.

14980604_555331254664193_590234958826517066_n

Mesajul: Vreau ca muzica marca „The Motans” să transmită în primul rând emoții și vibrații care ajung până la sufletul celui care o ascultă. Mai departe deja are loc un proces foarte subtil în care fiecare om înțelege „mesajul” în felul său, așa cum are el nevoie, pentru că fiecare dintre noi are percepții și concepții diferite.

Reacțiile sunt foarte pozitive pe ambele maluri ale Prutului, ceea ce mă bucură și mă motivează enorm să creez în continuare.

Comparația cu băieții de la Carla’s Dreams: Cred că această asociere a jucat un rol pozitiv pentru proiectul „The Motans”, deși, în scurt timp, cred că lumea va face o delimitare, pentru că stilurile noastre muzicale se deosebesc.

Surprize: Nu pot da multe detalii, pentru că e vorba totuși de surprize. Vă asigur însă că vor fi niște surprize plăcute.