Ne place să asociem sărbătorile cu gustul zahărului și ne-am propus să dăm o nouă definiție acestui produs pe care obișnuim să-l punem în delicii împărțite cu cei dragi. O definiție pe care să o înțeleagă și cei mici, și cei mari. În acest an, ca și în 2016, vrem să îndulcim Crăciunul și Anul Nou împreună cu trei oameni pasionați care exprimă o atitudine savuroasă față de mâncare. Fiecare dintre ei are o rețetă preferată în care ingredientul-cheie este zahărul Cinci Inimioare.

Marian Danu, fondatorul Studioului Gastronomic „Lo Chef”

2

Un carnivor ca el se bucură și de ceva dulcișor, mai ales că știe să gătească deserturi. Bunăoară, pentru că îi plac lucrurile faine și simple, Marian recomandă o tartă cu mere și înghețată de mure, în care senzațiile de cald și rece fac o combinație plăcută ca și starea de a admira o iarnă geroasă prin geamul unei odăi în care arde focul. Toate cafelele pe care le-a băut în scurtele pauze ale procesului de gătire a acestui desert au fost îndulcite. Iar ingredientul vedetă a fost zahărul brun „Cinci Inimioare”.

22

Victoria Ursu, fondatoarea Centrului de Nutriție „Theia”

23

Nutriționista a ales un desert împărătesc pe bază de avocado, îndulcit cu „Demerara”, pentru că „e un produs nerafinat, se obține din sucul de trestia de zahăr, are un gust cremos, cu note de caramel ce poate doar îmbunătăți savoarea patiseriei”. Deci, în bucătăria ei găsești doar câțiva îndulcitori naturali, pe care îi folosește la dejun, și o cutie de zahăr nerafinat, cu care îndulcește numai un pic deserturile de weekend.

24

Valeria Țurcan, autoarea blogului culinar valeriesfood.md

25

O vezi zâmbind în timp ce gătește. Tot zâmbitoare am surprins-o și în timpul ședinței foto, când ne-a uimit cu biscuiții săi de ciocolată, al căror ingredient-cheie a fost zahărul extrafin „Cinci Inimioare”. În bucătăria Valeriei, zahărul ocupă locul doi, după sare, și stă mereu pe masă. Iar pe blogul ei, care are deja doi ani și opt luni, rețetele dulci sunt în proporție de 40%. Uneori, viața ei de blogger culinar poate fi prea dulce, când trebuie să pregătească rețete cu zahăr într-o singură zi.

26

Autor, coordonator: Tatiana Corcebaş-Onica. Fotograf: Roman Friptuleac. Loc: Studioul Gastronomic „Lo Chef”