Viața ei are gust. Aceasta o confirmă însăși Veronica Malcoci, directorul general al companiei GRAWE Carat Asigurări, femeia care consideră că încă nu a spus tot ce și-a propus în acest domeniu. Poate din aceste motive niciodată nu și-a regretat alegerile făcute și reușește de minune să fie nu doar director de companie, dar și „doar Veronica”, cea care găsește timp și pentru opera lui Preda.

1.Secolul XXI a definit caracterul femeii într-un mod mai revoluționar. Independența e calitatea care, pur și simplu, a perfecționat caracterul puternic al femeii. Forța interioară feminină e de neîntrecut. Nu poți depăși o femeie dacă aptitudinile acesteia sunt bine definite de calitate, pragmatism și perseverență. Dacă acest scut de apărare este bine montat, atunci afacerile merg ca pe roate. Să conduci o afacere nu e ușor, dar, cu o echipă profesionistă și dedicată, înveți cum să devii mai puternică și mai competitivă.

2.Mi-am dorit să-mi pot demonstra aptitudinile și să le pot concretiza în efecte măsurabile. Sunt împlinită, viața îmi este precum am visat în copilărie și mă consider norocoasă. Dar, pentru asta, am muncit mult, am depus eforturi și pasiune în tot ceea ce am făcut. Niciodată nu am regretat alegerile făcute.

3.Stejarul e ceea ce mă reprezintă. Apropo, e și copacul ce simbolizează GRAWE Carat, compania care m-a dezvoltat atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Activitatea în cadrul companiei a însemnat multă muncă asiduă și multe provocări, mi-a oferit ocazia să învăț, să înțeleg altfel lumea de business și oamenii. Nu este o viață întotdeauna comodă, dar ea îți oferă șansa să te dezvolți pe toate planurile și am acceptat-o plină de entuziasm.

4.Adevăratul succes în carieră e muncă și iar muncă – cu pasiune, cu devotament și dedicație. Și cu multă grijă și susținere din partea celor dragi, fără de care nimic n-ar fi posibil.

_nk23358_opt

Director general la GRAWE Carat Asigurări și președinte al AmCham Moldova Membră a asociaţiei femeilor antreprenoare din moldova (AFAM) Data și locul nașterii: 6 decembrie 1978, Chișinău Studii: Relaţii Economice Internaţionale, ASEM. Tri Executive MBA, Toulouse Business School

5.În lumea afacerilor nu contează genul, ci calităţile, abilităţile profesionale şi cele de business propriu-zise. Nu concurăm împotriva cuiva, ci pentru ceva.

6.Sunt pasionată de lectură. Toate cărțile pe care le-am citit au lăsat acel val cald și plăcut de impresii – similar unei călătorii. „Cel mai iubit dintre pământeni” de Marin Preda și „Douăsprezece scaune” de Ilf și Petrov sunt cărțile pe care le-aș recomanda cu drag pasionaților de lectură.

7.Timpul liber e puțin și foarte prețios, de aceea profit de fiecare minut liber ca să-l petrec alături de familie, alături de prieteni sau cu o carte bună. Și mă bucur de câte o scurtă vacanță, în care mă relaxez, călătoresc și sunt doar Veronica, dar nu director de companie.

8.Ziua mea preferată din an este 1 ianuarie, atunci când majoritatea oamenilor sunt optimişti şi fericiţi, primesc şi transmit doar urări de bine.

9.Greșelile unora nu pot fi greșelile altora. Pentru unii, eșecurile mele pot fi nimicuri și viceversa. De fapt, nu sunt greșeli, ci doar lecții de învățat. De altfel, cum am crește, cum ne-am dezvolta? Momentele grele din drumul vieții sunt inevitabile, important e să știi să le depășești cu inteligenţă.

10.Din geanta mea nu lipsește niciodată agenda plină ochi cu activități, cu planuri care mă entuziasmează și mă organizează.

Text: Svetlana Tataru

Foto: Sergiu Bîrca