Prieteniile se construiesc prin comunicare, iar conversaţiile dintre prieteni ţin dincolo de căldura unui ceai, formează călătorii imaginare în orice colţ al lumii, găsesc răspunsuri la întrebări şi, cel mai important, sunt o emoţie continuă. Pe timp de vară, prietenii îşi dau întâlnire îndeosebi la terase. Acolo, la un mic dejun, la un prânz între sarcini profesionale sau pe timp de seară la lumina felinarelor, se deapănă conversaţii calde. Am surprins patru asemenea conversaţii într-un proiect tradiţional al revistei „VIP magazin” – „Prieteni buni la terasele Chişinăului”, proiect ce are misiunea de a prezenta cele mai solicitate şi creative terase ale capitalei.

Restaurantul „Mojito” este cartea de vizită a distracţiei şi a timpului petrecut frumos în capitală. Încă din anul 2011 (anul înfiinţării), localul este un punct de atracţie pentru iubitorii bucătăriei europene şi asiatice, ai băuturilor bune şi ai atmosferei superbe. Ba mai mult, locuitorii sectorului Râşcani din Chişinău se pot bucura de un restaurant „Mojito” deschis cu un an în urmă pe bulevardul Moscova 11 / 5, semn că popularitatea acestuia este în plină ascensiune.

274a9365_opt

De mai bine de şase ani, restaurantul se află în topul preferinţelor celor care îl vizitează, iar acest fapt se datorează personalului calificat, meniului ce te ispiteşte cu savori de nedescris şi suflului dinamic şi vibrant.

Localul din sectorul Centru are şapte zone bine definite, iar dacă ai o întâlnire de afaceri sau una cu amicii, nu dai greş dacă vii aici, la „Mojito”!

274a9819_optCei mai fiţoşi gurmanzi îşi pot împlini poftele gustând bunătăţi combinate cu o băutură fină.

Călin Vieru: Terasa e un fel de birou în perioada caldă. Nu stau doar la o ceaşcă de cafea, dar am cu mine şi agenda, şi tableta, şi creionul, şi o carte. Când am alături şi un prieten bun, atunci ziua chiar e una reuşită. Cu domnul Anatol Şalaru ne cunoaştem de la facultate, împreună am studiat medicina. Cred că meseria de doctor este una dintre cele mai nobile. Oamenii de această alcătuire sunt, de obicei, cumsecade, iar Poetul (Grigore Vieru – n.r.) a spus: „Tovarăş îmi este omul inteligent, iar frate – omul cumsecade”.

274a9251_1_optRestaurantul „Mojito”,
sectorul Centru

Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 152

Mob: 060191111

Restaurantul „Mojito”,
sectorul Râşcani

Bd. Moscova 11 / 5

Mob: 0685 00 050

mojito-logotype_optText: Doina Popa, Iuliana Mămăligă

Coordonatori: Virginia Braga, Iuliana Mămăligă

Foto: Andrian Irimca