Cele mai citite cărți din toate timpurile

Pe 1 februarie marcăm „Ziua Internațională a Cititului Împreună”. Astăzi, oamenii din toată lumea citesc împreună cu voce tare și își împărtășesc poveștile.

Cu această ocazie am analizat și am descoperit un top cu cele mai citite cărți din toate timpurile. Menționăm că prezentarea lor în articol este aleatorie.

Biblia

Se pare că Biblia este, în continuare, cea mai cumpărată carte din lume. În fiecare an, peste 100 de milioane de copii sunt vândute, cartea fiind tradusă intregral în 670 de limbi.

Micuța carte roșie a lui Mao Zedong

„Quotations from the Works of Mao Tse-tung” – este o compilație de declarații luate din discursuri și scrieri ale fostului lider chinez. Unele surse spun că s-ar fi printat 6.5 miliarde de copii, altele susținând că peste un miliard de exemplare s-ar fi vândut numai între 1966 și 1969. Cifrele nu pot fi prea bine verificate, însă citatele lui Mao Zedong rămân totuși în topul celor mai vândute cărți. 

Harry Potter

Era de așteptat ca poveștile cu Harry Potter să fie în topul celor mai vândute cărți.

Aventurile tânărului vrăjitor de la școala Hogwarts i-au fascinat atât pe adulți, cât și pe copii. „Harry Potter” este pe primul loc în top cele mai vândute serii din istorie, transformând-o pe autoare în numai 5 ani în multi-milionară. În 2017, Forbes scria ca J.K. Rowling are o avere de 690 de milioane de dolari. Cărțile au avut vânzări record la lansare, fiind traduse în peste 63 de limbi.

Stăpânul inelelor

Cartea „Stăpânul inelelor” a devenit și mai populară odată cu ecranizarea acesteia. Filmul „Lord of The Rings, în regia lui Peter Jackson, a câștigat premiul Oscar în 2004, pentru partea a treia, „Întoarcerea Regelui”. Cartea lui J. R. R. Tolkien este una dintre cele mai influente lucrări ale secolului XX.

Alchimistul 

Alchimistul este cea mai vândută carte a lui Paulo Coehlo. Scris în portugheză, romanul a fost tradus în numeroase limbi, ajungând un best seller internațional. „Alchimistul” urmărește povestea unui tânăr oier andaluz în călătoria sa către piramidele din Egipt, pe care o face în urma unui vis repetitiv, sperând că va găsi acolo o comoară.

Codul lui da Vinci 

„Codul lui da Vinci” este un roman care îmbină stilul polițist cu misterul și elemente religioase, fiind greu de lăsat din mână odată ce te-ai apucat să îl citești. Romanul lui Dan Brown, publicat în 2003, a făcut furori la lansare, devenind în timp record best seller.

Potrivit mai multor surse, până acum, s-ar fi vândut circa 80 de milioane de exemplare.

Saga Amurg

Deși a fost o carte ridiculizată pentru stilul infantil în care este scrisă, Saga Amurg a autoarei  Stephenie Meyer este totuși una dintre cele mai citite cărți. Povestea dintre un vampir și o liceană i-a cucerit pe adolescenții din întreaga lume, cărțile fiind transformate în filme de mare succes.

De la idee la bani

„De la idee la bani” – este o carte de dezvoltare personală scrisă în 1937 de Napoleon Hill. Inspirația a fost magnatul Andrew Carnegie. Cartea se referă la cum poți să îți sporești câștigurile financiare, dar și la felul în care filosofia lui te poate ajuta să reușești în orice domeniu. Cartea s-ar fi vândut în peste 60 de milioane de exemplare.

Jurnalul Annei Frank

„Jurnalul Annei Frank” este una dintre cele mai citite cărți din lume –  conține fragmente dintr-un jurnal intim al unei copile de 13 ani, din timpul celui De-Al Doilea Război Mondial.Până acum s-au vândut peste 35 de milioane de exemplare.

Pe aripile vântului

Publicat în 1936, „Pe aripile vântului” este singurul roman al lui Margaret Mitchell. Acțiunea cărții are loc în timpul Războiului Civil American și urmărește povestea lui Scarlett O’Harra, fiică a unui imigrant irlandez, proprietar de plantații. Cartea a câștigat premiul Pulitzer în 1937.

Până acum s-au vândut circa 30 de milioane de exemplare.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin