Nadia Darie: Acum caut sens! | #womeninspire

Pe Nadia Darie o știm cu toții datorită revistei pentru femei ea.md, una dintre cele mai populare și îndrăgite publicaţii online din R. Moldova. Dar cum toate în viață au un început și un sfârșit, Nadia a închis capitolul ce ţine de activitatea portalului și s-a mutat cu familia la București. Acolo este cofondatoarea „Clubului Basarabencelor din România” și s-a reorientat către zona de marketing fiind în echipa Fagura.com. E clar! Oriunde ar pleca, Nadia Darie știe să adune comunități de valoare în jurul său.

Funcția: Marketing manager Fagura.com/Cofondatoare „Clubul Basarabencelor din România”

Data, anul, locul nașterii: 28.02.1989, Zîmbreni, Ialoveni

Viața fără ea.md. Sunt mai liniștită, dorm mai bine (pe bune), nu mai visez titluri și lead-uri de interviuri sau de știri, nu mai ţin cont de faptul când trebuie „să nască nuștiucare vedetă” și, cel mai important, nu mai sunt înjurată de fiecare „câine” din internet pentru o știre pe care nici măcar n-am scris-o noi. Am avut o perioadă când n-am deschis deloc revista, iar cine mă mai asociază cu acest proiect – îi rog din suflet să mă disocieze și să trăim în prezent. Am luat din anii când am muncit în jurnalism, în toate formele sale, tot ce-i mai bun: creștere personală, oameni valoroși, conexiuni extraordinare, experiențe și proiecte de care astăzi sunt extrem de mândră.

Ce fac la București? Absolut tot ce-i mai bun din ceea ce m-au învățat jurnalismul, munca de editor, experiența comunității de femei, evenimentele organizate pentru ele şi lucrul cu brandurile – pe toate le-am luat cu mine la București și le-am reorganizat în viața și activitatea mea. Creez conținut pentru fiecare apariție media sau social-media a platformei Fagura, iar asta e doar ceea ce se vede. Sunt zeci de mesaje, evenimente, campanii sau orice alt gen de comunicare zilnică pe care o am – fie cu comunitatea de investitori ai platformei, fie cu cea de împrumutați. Împlinirea mea e că pot pune umărul la dezvoltarea primei platforme de crowdlending din Republica Moldova, care recent a primit și licența în România pentru servicii de finanțare participativă. Avem atât de multă muncă, încât ne dorim să rezistăm și să fim perseverenți în misiunea pe care ne-am asumat-o.

Oamenii fac locul. „Dacă visul unora a fost să ajungă în cosmos, eu viața întreagă am visat să trec Prutul”, spunea marele Grigore Vieru. Da, eu mi-am dorit să fac studii în România, dar n-am apucat să ajung. Mi-am întâlnit însă dragostea în Delta Dunării. Deși şi soţul este basarabean, România a fost leagănul în care ambii am visat să ajungem de mici. Ne-am acomodat rapid grație prietenilor, rudelor, dar și oamenilor din comunitatea de investitori Fagura, care ne-au susținut la propriu. Fără ei ar fi fost mult mai greu. Dar, până la urmă, vorbim aceeași limbă, împărtășim aceeași istorie și cultură, avem aceleași înjurături și metehne… De ce nu ne-am putea adapta?! Oamenii fac locul, și interacțiunea cu ei aduce valoare. Așa am ajuns să punem bazele, alături de Rusanda Davideanu și Svetlana Matvievici, pe care le știu de multă vreme, unei comunități de femei care au drept scop să crească și să se dezvolte împreună. „Clubul Basarabencelor din România” împletește dorul de casă cu experiența de antreprenoriat, activitate și viață a fiecărei femei originare din Basarabia, care își regăsește aici împlinirea.

Ce mă împlinește? Lucrul bine făcut, impactul social și, bineînțeles, bucuria beneficiarilor. Și aici nu contează dacă vorbim despre o companie cu impact pe Fagura, nişte fotografii creative, un text sau un video, despre un eveniment cu „Clubul Basarabencelor” sau implicarea mea în alte acțiuni sau activități. Îmi place să mă simt utilă, să văd rezultatul muncii mele și să știu că am pus suflet și sens. De mult nu mai alerg după glorie, laude, trofee sau aplauze. Și da, valorile pe care le promovăm în viață ne ghidează spre lucruri care nu doar aduc împlinire, dar și te lasă să dormi liniștit în patul tău.

Valori familiale. Nu am creat din „a fi fericiți” un scop în sine. Avem însă niște valori de familie agreate, asumate. Trăim clipa, ne bucurăm de moment, savurăm din fiecare perioadă – atât a noastră ca și cuplu, cât și comună – de familie, împreună cu copiii. Aceasta este, ca și educația, cea mai valoroasă investiție. Pandemia ne-a mai năruit din obiceiuri, însă aveam obligatoriu o vacanță în doi pe an, fără copii. Ne plac serile petrecute în doi acasă, când băieții sunt în cantonamente, ne place să luăm teatrele la rând sau Bucureștiul la pas.

GENERAȚIA MEA DE FEMEI CREDE ÎN MICROCOMUNITĂȚI.

COORDONARE: EUGENIA ION, FOTO: CRISTINA TOCAN, VLAD ANDREEV

#investiție

Abonează-te la articolele

Vip Magazin