Weekendul este ocazia perfectă pentru o escapadă, dacă simți nevoia să-ți încarci bateriile. Pentru asta însă, nu e neapărat să pleci peste hotarele țării. Svetlana Matvievici, fondatoarea blogului orheianca.eu și autoarea proiectului #Descoperă Moldova, proiect care a câștigat locul trei la cea mai mare conferință de social media din România, îți propune cinci destinații din Moldova unde poți petrece clipe de neuitat, într-o atmosferă pitorească, aproape de autenticitatea tradițiilor moldovenești.

 

„Una dintre cele mai potrivite perioade pentru descoperirea Moldovei este toamna, iar toamna la țară este magică.

Recomand să vizitați Complexul Turistic Epoca de piatră a Vinăriei Brănești, care se află la o distanță de doar cinci km până la Orheiul Vechi. Acolo se construiește primul hotel subteran din Republica Moldova, unde nu există conexiune la telefonie mobilă și internet, unde arde focul la 16 metri sub pământ și unde timpul se oprește în loc.

1locatie

1locatie1

O altă locație deosebită din Moldova este Pensiunea Butuceni de la Orheiul Vechi, unde vă puteți aminti cum se doarme pe cuptorul bunicii; de mirosul pâinii proaspăt scoase din cuptor, iar dimineața puteți fi treziți de cântatul cocoșilor, dar nu de sunetul alarmei.

2locatie

Saharna și Țîpova în straie colorate merită a fi redescoperite, iar după o drumeție pe timp de zi, vă puteți caza la Hanul lui Hanganu din satul Lalova, Rezina, de unde veți avea ocazia să admirați cum soarele trezește Nistrul.

hanuhanganu

hanuhang

Molovata este o altă regiune parcă ruptă din poveste, unde fluviul Nistru are lățimea de 2,5 km, iar la Pensiunea Fata Morgana puteți mânca niște plăcinte extraordinare și savura vinul casei.

molvata

molvata2

Pentru iubitorii de vin și cine filosofice, potrivită ar fi Vinăria Et Cetera din sudul Moldovei, unde te deconectezi de realitatea din țară și ai senzația că ești în Toscana. Plăcintele vinăriei au devenit mai populare decât însuși vinul pe care îl produce cu atâta pasiune. Pentru că recent a fost deschis hotelul, puteți să rămâneți aici și peste noapte.

etcetera-winery-moldova-2015-1-1024x683

Foto: Dumitru Brînzan

Moldova e o țară de poveste, cu peisaje unice, cu oameni de legendă și locuri de unde te încarci cu energie pozitivă.”