Jurnalistul, activistul civic, membrul ,,Hyde Park” și ,,Curaj TV”, candidatul politic, cineastul, luptătorul pentru drepturile omului și, nu în ultimul rând, personalitatea Oleg Brega își sărbătorește astăzi ziua de naștere.

Anii petrecuți cu megafonul în mână și miile de kilometri parcurși pe bicicletă nu au trecut în zadar. Oleg Brega a devenit un nume cunoscut la noi și susținătorul înrăit al oamenilor lezați în drepturi.

În ediția din aprilie a revistei „VIP magazin”, am îndrăznit să-l nominalizăm drept unul dintre cei mai de temut luptători ai societății, prezentându-l în articolul Sanitarii Pădurii în felul următor:

Brega este un veritabil sanitar, dar și „un câine de pază” al societății, reacționează imediat la orice neregulă depistată și postează pe internet cu aceeași viteză maximă (…) Fiind liderul „clanului” Brega, Oleg a „deranjat destulă lume prin acțiunile sale de protest, prin fluierăturile, filmările și postările sale”.

Menționăm că  jurnalistul s-a născut la 26 octombrie 1973, în satul Pepeni, raionul Sîngerei, Republica Moldova și împlinește astăzi 43 de ani.