,,Eşecurile sunt amprentele care pavează drumul spre succes”, afirma  C.S. Lewis și avea bună dreptate. În spatele oricărui om realizat stau ani de muncă, efort, dar și eșecuri. Probabil, succesul rezidă în abilitatea de a-ți continua drumul, atunci când acesta pare închis.

Mai jos, vezi 13 oameni notorii, cunoscuți pentru performanțele lor profesionale, care au întâmpinat greutăți de-a lungul vieții, însă nu au cedat și au reușit lucruri extraordinare:

Winston Churchillimg

Churchill nu a fost promovat din clasa a șasea într-a șaptea. Totodată, el nu reușea să ocupe niciun post politic pe care și-l dorea. Cu toate acestea, la 62 de ani, Winston Churchill a devenit prim-ministrul Marii Britanii.

Thomas Edison

1000509261001_2047872072001_edison-modern-marvels-fix

Învățătorii inventatorului îi spuneau că nu este suficient de deștept pentru a învăța ceva. Cu toate acestea, Thomas fost un autodidact și a realizat invenții în domeniul electricității, al telefoniei, al sistemului de transmisie multiplă a telegramelor, al cinematografiei etc.

Steven Allan Spielberg

Renumitul regizor și-a dorit cu ardoare să fie admis la Universitatea din California de Sud, însă a fost respins de trei ori. Într-un final, a lăsat planul și s-a apucat de regie.

Charlie Chaplin

charlie-chaplin-557168

Producătorii nu credeau că artisul Charlie Chaplin va avea succes, încât li se părea că joacă prea plictisitor. Însă, odată ce i-au oferit o șansă, s-au convins că actorul devine un adevărat star.

Marilyn Monroe

marilyn-monroe-biografie

Primul contract al lui Marilyn cu Columbia Pictures a fost reziliat, producătorii învocând lipsa de talent și frumusețe a actriței. Totuși, ea și-a încercat din nou și din nou norocul, până, într-un final, a devenit sex-simbolul secolului XX.

Soichiro Honda

original

Inginerul nu reușea să obțină un post de muncă la fabrica Toyota, așa că a decis să asambleze motociclete, și-a deschis propria afacere și a devenit miliardar.

Vera Wang

vera-wang-net-worth-1000x600

Printre eșecurile designerului se numără ratarea calificării în lotul olimpic SUA la patinajul artistic și ratarea postului de redactor-șef al revistei Vogue, unde lucra de mulți ani. Astfel, Vera și-a lansat propria colecție, iar rochiile sale de mireasă reprezintă visul a milioane de fete.

Walt Disney

walt-disney

Redactorul ziarului la care lucra Disney l-a dat afară pe acesta pentru că îi lipsea creativitatea și imaginația bogată. După mai multe companii falimentate, Walt Disney a devenit producător, scenarist și antreprenor, câștigător a  22 de premii Oscar.

Albert Einstein

albert_einstein

Einstein a început să vorbească la vârsta de patru ani, să scrie la șapte. Învățătorii credeau că acesta nu este dezvoltat intelectual, însă iată că a reușit să ia premiul Nobel pentru Fizică.

Charles Darwin

charles_darwin2

Profesorii îl considerau un elev mediu. Mai mult, Darwin a refuzat studiile la Medicină și dorea să studieze teologia. Totuși, Charles Darwin este cel mai celebru naturalist britanic, geolog, biolog și autor de cărți, fondatorul teoriei referitoare la evoluția speciilor.

Isaac Newton

sir-isaac-newton-hd-wallpaper

Lui Isaac i s-a poruncit să se ocupe de ferma părinților săi, pe care acesta a falimentat-o. Ulterior, familia l-a trimis să învețe la Universitatea Cambridge, datorită căreia a devenit un renumit fizician.

Harrison Ford

harrison-ford_early-years_hd_768x432-16x9

După apariția primului film, producătorii lui Harrison Ford i-au zis că nu se va mai filma în nicio peliculă. Astăzi însă, acesta ocupă locul al treilea în topul celor mai bine plătiți actori.

Oprah  Winfrey 

article-0-210dcf4400000578-230_634x477

Prezentatoarea TV a fost dată afară de la primul său job în televiziune din cauza aspectului său exterior, cum afirmaseră producătorii vedetei. Acum, aceasta este miliardară, iar show-ul ei a ocupat locul întâi mulți ani la rând în topul emisiunilor televizate.