Bărbaţii din jurul nostru ne percep în multe feluri. Dar, cel mai adesea, ne „cîntăresc” din ochi înainte de a da un verdict. Moda a impus de-a lungul timpului diverse tipare de frumuseţe, iar frumuseţea este, de cele mai multe ori, asociată cu o siluetă zveltă. Lăsînd la o parte canoanele, am cerut părerea cîtorva bărbaţi despre cum percep ei femeile slabe. 

În ciuda cultului femeilor slabe, ei afirmă că, de fapt, fetele prea subţiri nu sînt chiar pe placul lor şi că ele sînt chiar cu mult mai puţin sexy decît cele cu forme apetisante. Revista FHM a realizat o cercetare printre cititorii de sex masculin, cerîndu-le să spună ce tip de femeie preferă. Criteriul luat în considerare a fost dimensiunea rochiei. 80 la sută din 60.000 de bărbaţi care au participat la sondaj au declarat că preferă femeile ce poartă măsura M sau L.

Şi totuşi, femeile sînt convinse că bărbaţii le găsesc atrăgătoare tocmai pe acelea cu forme minuscule. Mii de doamne şi domnişoare urmează cu stricteţe o dietă, merg la sală, aleargă dimineţile, ridică greutăţi pentru a-şi modela corpul, iar altele sînt în căutarea unei metode ce le-ar salva tocmai de mărimile preferate de bărbaţi.   

Cum slăbesc vedetele din Moldova şi ce sfaturi au ele pentru cei care decid să dea jos cîteva kilograme, vedeţi din materialul nostru.

img_3008_beforeAdriana Ochişanu se menţine în formă renunţînd la cină

Îşi dorea foarte mult să slăbească, nu că ar fi fost foarte grasă, doar că nu se simţea bine cu kilogramele în plus. Mai întîi, a exclus din meniu pîinea, dulciurile şi alte bunătăţi care făceau rău siluetei şi, desigur, somnul de la amiază. Apoi, a început să facă mai multă mişcare, masaj şi sport. De la 66 de kilograme a ajuns la 54. Experienţa pe care a acumulat-o i-a redat mai multă încredere în sine şi în propriile forţe, a făcut-o mai puternică şi cu mai multă tărie de caracter. Consideră că orice este posibil, dacă îţi propui ca scop şi îţi doreşti cu adevărat. Se menţine la kilogramele actuale renunţînd la cină, dar în schimb la dejun îşi permite să mănînce orice, bineînţeles, cu măsură. „Sfatul meu pentru cei ce doresc să slăbească: încercaţi dieta cea mai potrivită pentru sănătatea dvs. Aveţi încredere în voi şi daţi dovadă de cît mai mult caracter.”

 

Aura a făcut o adevărată pasiune pentru shapingaura

S-a gîndit că ar trebui să slăbească chiar după prima sa apariţie la o emisiune muzicală televizată. Imaginea a cam pus-o pe gînduri pînă ce a aflat că, de fapt, ecranul îngraşă cu 6 kilograme. Gîndul că cei mai mulţi oameni o văd la televizor, şi nu în realitate, a determinat-o să dea jos cîteva kilograme. A urmat unele diete care nu prea au ajutat-o. Apoi, prin anii 1998-1999, a făcut o adevărată pasiune pentru shaping. Sportul a ajutat-o să dea jos vreo cinci-şase kilograme. Cu un an mai tîrziu, din cauza unei probleme de sănătate, interpreta a fost nevoită să respecte un regim alimentar extrem de sever. Ea a exclus din meniul ei produsele grase, dulciurile şi făinoasele. Tocmai această întîmplare nefericită a dat startul pentru o nouă siluetă. În acea perioadă Aura era pasionată de regimul alimentar bazat pe mîncare disociată. I-a plăcut foarte mult şi îl aplică cu plăcere şi în continuare. A slăbit treptat: în doi ani a dat jos 15 kilograme. Cei care nu o văzuseră în acea perioadă, au rămas de-a dreptul impresionaţi. Acum se menţine în formă cu un regim alimentar moderat, deşi uneori îşi permite să guste de toate. Merge la shaping de trei ori pe săptămînă şi a învăţat să bea foarte multă apă.

 

 

Text: Rodica Bileţchi