Vineri, 15 septembrie, la Galeria Alpine Art din Salt Lake, statul american Utah, s-a deschis pentru public expozitia colectivă „Muse” la care a participat și basarabeanul Constantin Botezat.

Expozitia a fost curatoriată de Chauncey Secrist și Susan Bohmholdt și este prin urmare un eveniment important pentru critici și colecționari de artă internaționali, confirmând dorința galeriei de a fi în acest moment o platformă culturală pentru dezvoltarea unui dialog între artiștii americani și europeni.

_dsc9034-editPentru a doua oară, Galeria Alpine Art îl reprezintă pe artistul Constantin Botezat publicului orașului Salt Lake și colecționarilor de artă de acolo, toate acestea ca urmare a expoziţiilor  personale  sau  de  grup, atât  naţionale, cât şi internaţionale, la care artistul a participat până în prezent. Acest eveniment este un pas important pentru publicul interesat în artiştii tineri, în cercetările lor artistice şi în colecţionarea operelor lor.

_dsc8768-editÎn cadrul expoziției artistul Constantin Botezat și-a expus lucrări realizate pe parcusul anului de studiu la Universitatea de Artă din orașul Bari, Italia. Această expoziție, cu semnificație deosebită pentru căutările artistului, reflectat în operele expuse, denotă efortul, ambiția și dorința tânărului de a organiza cel de al patrulea eveniment în Statele Unite ale Americii la doar 22 de ani.

_dsc9043-edit-2„Evenimentul a avut loc grație curatorului Susan Bohmhold căreia îi sunt enorm de recunoscător pentru această oportunitate. Expoziția respectivă cu siguranță reprezintă un pas important în cariera mea și care îmi va oferi o motivație enormă pentru a creea cât mai multe lucruri frumoase în continuare!” a declarat tânărul pictor.

_dsc8888688Menționăm, Constantin Botezat este artist reprezentat de către Galeria IAGA Contemporary Art.