Deși temperaturile joase de afară ne obligă să ne îmbrăcăm cât mai gros, acest lucru poate fi făcut cu gust și într-un mod stilat. Hainele au menirea să comunice un mesaj, să ne reprezinte, nu doar să ne țină cald. Acest lucru nu trebuie uitat în această perioadă, toamnă-iarnă. Autoarea blogului www.mondanites.md , Hellen Monroe, îți recomandă câteva ținute potrivite pentru acest sezon și te învață cum să jonglezi cu principalele trenduri ale acestui an.

 

„O atenție deosebită, întotdeauna se acordă garderobei de toamnă-iarnă, deoarece hainele se aleg luând în considerare confortul, frumusețea, dar și coloristica acestora. Iar pentru că trecerea de la sezonul cald la cel rece să nu fie atât de plictisitoare îți propun mai multe ținute stilate, care includ cele mai importante trenduri pentru sezonul de toamnă – iarnă 2016/2017”, afirmă Hellen Monroe.

Stilul military

stilulmitilar3

Poartă  influențe militare în ținute sofisticate.

Menționăm, existența acestui stil a fost în pericol anul trecut, când la inițiativa unor deputați s-a dorit interzicerea purtării articolelor vestimentare în stil military, similar uniformelor militare sau cele de camuflaj, pentru a nu percepe greșit persoanele care activează în domeniul menținerii ordinii publice. Ulterior, proiectul de lege a fost respins de deputați, iar fashionistele au undă verde, la propriu, pentru a corespunde modei internaționale.

 Accente masculine

accentemasculine

Îmi plac extreme de mult ținutele  de inspirație masculine. Așadar, îți sugerez un look băiețesc cu pantaloni evazați din tweed. Pentru un efect mai chic poți adăuga desigur și un palton supradimensionat, din același material.

accentemasculine23

Stilul Retro

stilul-retro2

Stilul retro se încadrează armonios în viața de zi cu zi a femeilor.

Luciri metalice

luciri-metalice

Stofele cu luciu metalic de asemenea au intrat în top 10 trenduri ale sezonului. Cu siguranță o fustă din material lucios combinată cu o bluză pastelată va face deliciul oricărei ținute de succes. Luciul metalic conferă stofei o notă de glamour și festivitate.

Influențe spaniole

influente-spaniole

O ținută romantică, înarmată cu volanașe și tot felul de chestii similare, a încetat să mai fie purtată doar în sezonul primăvara – vară. Bluze, rochii și pantaloni decorați cu volanașe pot fi lesne purtați și în sezonul toamnă-iarnă 2016-2017. Eu am ales să port un sacou cu volanașe care mi se pare perfect pentru acest sezon.

Verde Luxuriant

verdeluxuriant3

Verdele elegant și măreț poate da oricărui look o notă de prospețime și viață. Datorită apartenenței nuanțelor naturale, acesta poate fi combinat cu galben, oranj, roșu și violet. Eu am ales să-l asortez cu un pulover burgundy intens și mi se pare că a ieșit un rezultat uimitor de stilat.

FUCSIA

fuchsia3

Una dintre culorile mele preferate, chiar dacă la prima vedere se pare că nuanța de fucsia nu este o nuanță caracteristică sezonului de toamnă și iarnă, aceasta arată minunat atunci când o asortezi cu celelalte culori ale toamnei. Eeu am ales să o asortez cu o altă culoare vedetă a toamnei 2016 – oranjul și pot spune că se privește original și perfect, cu siguranță este o ținută care va întoarce multe priviri.

Alb și negru

alb-si-negru

Mărețele case de modă nu au uitat de clasicul etern, și anume de garderoba alb-negru. Culoarea neagră, deși este atât de sobră, face ținutele feminine să arate mai frumoase și atrăgătoare. În noul sezon rece articolele vestimentare de culoare neagră nu trebuie să lipsească din  garderobă.

 

Totodată, Hellen Monroe îți sugerează să optezi și pentru alte tendințe care îți vor stiliza look-ul: „Imprimeul animal, griul, vinilul, mânicile evazate, umerii exagerați ai anilor ’80 mai sunt câteva trenduri pe care trebuie să le cunoști în sezonul de toamnă – iarnă 2016.”