De-a lungul anilor, serviciile secrete au fost implicate în scandaluri politice, iar teoriile conspiraționale adoră să le atribuie mega puteri și influență. Totuși, serviciile secrete reprezintă o forță decizională destul de mare, ale cărei victime devin atât oamenii simpli, cât și liderii mondiali.

Vezi care sunt top 10 cele mai bune servicii secrete din lume, conform site-ului toptencentral.com.

  1. MSS, CHINA  

Ministerul Securității de Stat din China (MSS) a fost fondat de Partidul Comunist Chinez în 1949 pentru a colecta informaţii pe perioada războiului civil din China. Acum, agenția colectează date și informații, dar și supraveghează străinii care vizitează țara.

  1. DGSE, Franţa

Direcţia Generală pentru Securitatea Externă are peste 5000 de angajați, care furnizează informații din toată lumea, fiind responsabilă și de securitatea națională. Agenția afirmă că a reușit să prevină numeroase atacuri teroriste. Totuși, Franța rămâne cel mai afectat stat de ISIS, fiind lovit de numeroase atacuri teroriste.

  1. RAW – India

Divizia de Cercetare şi Analiză a fost fondată în 1965 și are rolul de a supraveghea celelalte două mari puteri de pe continentul asiatic, Rusia și China. În același timp, RAW are grijă să restricționeze furnizarea de servicii hardware către Pakistan de către SUA, țările europene și China.

  1. ASIS, Australia

Serviciul australian de informaţii a fost fondat în 1952 şi are obligația de a proteja interesele Australiei prin furnizarea de servicii de inteligenţă străină. Este cunoscută pentru relațiile strânse cu majoritatatea agențiilor secrete din lume.

  1. FSB, Rusia

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei are tocmai peste 250.000 de angajați, printre care spioni, ofițeri secreți și agenți acoperiți. Obiectivul agenției este de a preveni atacurile teroriste, traficul de droguri și de a soluționa problemele ce apar în zonele de frontieră.

  1. BND, Germania

Serviciul Federal de Servicii Inteligente al Germaniei, numit Bundesnachrichtendienst, este una dintre cele mai vechi agenții secrete, fiind fondat înaintea celui de-al Doilea Război Mondial pentru a spiona planurile țărilor oponente.

Scopul BND este de a contracara atacurile la adresa securităţii naţionale şi de a supraveghea spionajul extern. Serviciul este dotat cu tehnologii de ultimă generație.

  1. Mossad, Israel

Institutul pentru Inteligenţă şi Operaţiuni Speciale din Israel este recunoscut drept cea mai bine organizată instituţie de acest gen în ceea ce priveşte lupta contra terorismului. Agenția efectuează operațiuni ca asasinate şi sabotaj, monitorizarea spionilor din întreaga lume sau purtarea războaielor psihologice.

  1. MI6, Marea Britanie

Informaţii Militare, secţiunea 6 îi furnizează informații secrete Marii Britanii încă dinaintea Primului Război Mondial. Existența sa însă nu a fost recunoscută până în anul 1994.

  1. ISI, Pakistan

Agenţia de informaţii din Pakistan a fost declarată în 2015 drept cel mai bun serviciu de inteligență din lume Are un număr mare de angajați și investighează şi analizează date cu privire la chestiuni de securitate pentru guvernul pakistanez. Are o influență mare în India, țară din cauza căreia agenția a fost implicată în numeroase scandaluri.

  1. CIA, SUA

Agenţia Centrală de Informaţii este considerată cel mai puternic serviciu secret din lume. Din punct de vedere a tehnologiilor, aceasta este cu mult mai avansată decât Agenţia Naţională de Securitate (NASA), Agenţia de Informaţii a Apărării (DIA) şi Biroul Federal de Informaţii (FBI). Agenția răspunde direct președintelui SUA. CIA caută și analizează informații despre străini și operațiuni ce îl vizează pe președinte.