Vitali Cipileaga este unul dintre cei mai populari autori de la noi și cel care știe cum să atingă inimile cititorilor. Deși ar părea că oferă răspunsuri la întrebări pe care orice om și le pune, Vitali a reușit să câștige admirația a milioane de cititori, fiind apreciat atât în Republica Moldova, cât și peste Prut. Cartea sa, De vorbă cu Emma, lansată aproximativ un an în urmă, a devenit un bestseller și a reușit să se facă nu doar citită, dar și simțită de către toți cei care au răsfoit-o.

În curând, Vitali Cipileaga lansează o nouă carte, de această dată, un roman. Potrivit autorului, acesta a fost o provocare:

Este primul meu roman și se deosebește foarte mult de ceea ce obișnuiam să scriu. Am încercat să abordez un stil mai pragmatic, să construiesc cu multă atenție fiecare personaj, dar și să intervin cu anumite nuanțe, detalii, intrigi, astfel încât romanul să fie pe cât de realist, pe atât de artistic și organic. Totodată, a fost o provocare personală. Cartea e una „muncită”, suferind nenumărate redactări personale. Am vrut să-mi depășesc așteptările și, implicit, să-i surprind plăcut pe cei care așteptau să lansez ceva nou.

vitali

Romanul îl are ca personaj principal pe Theodor. Un tânăr cultivat, independent din București, care la un moment dat pierde femeia pe care o iubea enorm și odată cu ea – pierde și speranța de a mai fi fericit. Însă acesta este doar începutul… 

Nu doresc să ofer multe detalii, dar la sigur e o carte care va trezi emoții. Este despre călătoria pe care o faci în căutarea propriei fericiri. Despre secrete nevinovate și oameni autentici, care ne influențează viziunile. Despre adevărata putere a dragostei, care până la urmă te ajută să te regăsești. În rest, cititorul descoperă odată cu personajul principal secrete, intrigi, răspunsuri.

Bazele romanului au fost puse în timpul numeroaselor călătorii cu trenul, destinația Chișinău-Iași-București. Am verificat personal locațiile din București care sunt menționate în carte. În paralel, a fost un proces de documentare amplu, pe alocuri epuizant, dar în același timp necesar. Câteva detalii din roman sunt inspirate dintr-o poveste reală de viață, fapt ce m-a responsabilizat și mai mult.

vitali-cipileaga

Fiind un roman despre un bărbat aflat în plin proces de tranformare și regăsire, consider că mulți dintre tineri vor descoperi cu interes rândurile cărții. Sunt sigur că se vor regăsi și cei care au în spate experiența unei pierderi umane, sufletești, cei care sunt în căutarea propriei lumi și care îndrăznesc să creadă în dragoste până la urmă.

E un roman de care mă simt mândru la această etapă. Nu mă gândesc la succes, dar mi-ar fi plăcut ca mesajul acestuia să ajungă la cât mai multă lume.

Noul roman a lui Vitali Cipileaga va fi lansat pe 23 decembrie, la Hotelul Codru din capitală, ora 18:00. Pentru mai multe detalii, accesați pagina evenimentului.

vitali-cipileaga