O locaţie populară – „513”, care a îmbrăcat o altă faţă și un nou concept, fiind redenumită într-un mod original, „Barbar”, aceasta dă senzaţia de o altă lume… una în spirit artistic, în care se regăsesc și nuanţele Chișinăului vechi, și alura de metropolă, și stilul industrial, și picturi murale inspirate de comicsuri…

Proprietarul și imaginea localului, Draggy Smile, a insuflat aici o doză mare de veselie și optimism – „Barbar” fiind conceput ca un bar unde vii să bei un whisky, un shot sau o tequilla când ai chef, să prânzești gustos și într-un mod relaxat, iar serile și în weekend acesta se transformă într-un discobar, singurul din capitală, unde distracţia e la loc de cinste.

img_4811-hdr_opt

Bucătăria la „Barbar” este foarte reușită, o varietate mai restrânsă care include reţete gustoase, proaspete și de calitate, incluzând și un meniu special conceput pentru vegani. Specialitatea casei sunt burgerii, pentru că acesta totuși este un bar, nu o cafenea sau restaurant… 7 reţete de burgeri îţi lasă gura apă.

img_4768_optDraggy Smile:

La cât timp petrec aici, „Barbar” a devenit, pentru mine, o a doua casă și spaţiul prin care îmi exprim ideile creative. Îmi place să spun că e un loc care adună oameni buni și formează o energie pozitivă. Evident că iau aici mesele. Burgerii sunt preferaţii mei, la „Barbar” ei sunt super gustoși și greutatea lor variază între 450 și 550 gr. Sunt două tipuri de burgeri noi în meniu: Royal Cheeseburger, într-o interpretare pe care nu am mai văzut-o în Chișinău, acoperit cu cașcaval topit, și Turkey Burger, care e din carne de curcan și, la fel, este foarte gustos – carnea de curcan se mai numește și carnea fericirii, deoarece conţine endorfine. Don’t worry, be happy!

 

 

 

 

Adresa:

or. Chișinău, str. Mihai Eminescu 56,

tel.: 0785 13 513

Autor: Doina Popa. Coordonator: Virginia Braga. Fotograf: Veaceslav Zibalo