La vie en rose

Nu știu cum e la voi, dar la mine ziua de muncă nu se termină niciodată. Poate pentru că îmi place ceea ce fac.

Dimineața e VIP magazin, sunt scrisorile electronice, sunt SMS-uri, apeluri telefonice, a doua cafea de la birou… apoi stai că vine și a treia, ca să fie undeva alături, apoi caut inspirația, apoi alerg dintr-un birou în altul pentru un schimb de replici cu echipa, să îi simt moodul sau să fug de un gând aiurea care nu-mi dă pace, sau să… ei bine, nu mai contează.

Urmează agenția mea de publicitate – Fabrik, câțiva clienți pentru care creez, apoi văd dacă e totul în regulă cu lanțul de „altfel-de-evenimente” cu numele #bizarre. Apoi simt că trebuie să mai iau și masa cu cineva, dar nu am timp pentru că trebuie să fiu la televiziune, iar la 16:00 – la O seară perfectă și trebuie să știu cu cine stau azi de vorbă și ce mai intră în emisiunea pregătită de colegii mei.

Se termină la șapte seara. Când mulți dintre voi au luat deja cina. Și-au ajutat copiii să-și facă temele, au făcut cumpărăturile la market, au trecut și pe la coafor…

Eu ajung acasă. Fiica mea nu mai mănâncă după șapte, așa că gust din ce este și deschid laptopul. Și stau și mă gândesc la ce idei minunate am pentru Alexandru Machedon sau pentru Ludmila Andronic, sau pentru Victoria Musteață, sau pentru Ina Fus, sau pentru Viorica Tudos, sau pentru Adrian Lipcan – oameni  care vor idei pentru brandurile lor: Starnet, Efes, Orange, Moët & Chandon, Mobiasbancă, Cricova sau Südzucker.

De aceea, în această ediție am realizat proiectul „I love Chișinău” într-un parteneriat minunat cu Mobiasbancă. Iar în decembrie savurați „66 The best-ii” cu Efes.

Știu că tiparul e tot mai puțin solicitat, că nu are impactul imediat al unei postări cu sânii goi sau cu mâncare de pe Facebook. Dar nici un proiect pentru Instagram sau Facebook nu implică atât de multă muncă și emoție ca un proiect într-o revistă tipărită, pe care o mai și ții în mână, care încă miroase a tipografie, pe care o lași să cadă lângă pat pentru că e târziu deja și ți-e somn sau pentru că te îmbrățișează bărbatul tău acum și vrea să te strângă la piept.

O revistă adevărată o asociez cu lucrurile care au valoare, care rămân. Cu lucrurile care au miros, poveste, emoție și căldură. Da, sunt o fată de modă veche. Dar… și Moët-ul are… ani. Știi care e povestea lui? Să te bucuri cu el în fiecare zi, de fiecare mică victorie, de evenimentele mici, dar speciale din familia ta sau de la birou…