Ala Vengher este întâi de toate o personalitate complexă, creativă și inteligentă care știe cum să valorifice toate aceste calități prin proiectele pe care le lansează. S-a regăsit în sfera restaurantelor, căreia i-a extins granițele prin artă și abordare unică. Sub semnătura sa au fost realizate cele mai ingenioase localuri din capitală, inclusiv una dintre cele mai dulci afaceri din Chișinău – Morpho Fabulous Desserts&Macarons.

Fiecare an înseamnă pentru mine încă o treaptă de dezvoltare, întâi de toate pentru brandul meu „dulce” Morpho Fabulous Desserts&Macarons. Ideea iniţială de la fondare, dar şi scopul principal al proiectului a fost extinderea sa ca o reţea de patiserie pe bază de franciză, cu accent special pe deserturile franceze macarons, produse după o reţetă unică creată de mine. În anul 2017, reţeaua de cofetărie Morpho a fost completată cu prima franciză în România. Am ales un oraş minunat, pe malul mării – Constanţa. De asemenea, am deschis o cafenea-cofetărie în renumita zonă Floreasca din Bucureşti.

Şi în 2017, ca şi din prima zi de lansare, am fost mândră de proiectul meu Caffe Graffiti, care deja a devenit clasicul în domeniul restaurantelor din Chişinău şi, din an în an, îşi fortifică poziţia.

Fiecare zi, săptămână, lună ne poate oferi o lecţie de viaţă. Viaţa ne oferă lecţiile sale în diverse momente, fie le rele sau bune. Dar, asta este viaţa şi ea din lecţii este împletită, iar fiecare lecţie trebuie acceptată ca parte din propriul parcurs, parte din lumea care te înconjoară. Singurul lucru pe care trebuie să-l facem este să ne facem concluzii corecte în baza acestor lecţii şi, în nici un caz, să nu cedăm, să nu intrăm în „zona de confort” din care mai apoi este foarte greu să ieşim.

Uneori oamenii aleg o profesie sau alta la nivel genetic. Printre rudele mele nu a fost nimeni bucătar sau proprietar de restaurant. Pur şi simplu soarta m-a adus în acest domeniu de activitate, care, de altfel, mi-a devenit enorm de drag şi interesant. Îmi plăcea tot: de la crearea proiectului până la aplicarea lui în realitate. Este similar scrierii unui scenariu pe care, mai apoi, îl transformi într-un organism viu cu propriile mecanisme complicate. De felul meu sunt o fire activă, creativă, de aceea, îmi încerc puterile şi ideile nu doar în domeniul restaurantelor.

Talentele mele deseori „dansează” în mintea mea şi nu-mi dau pace. Chiar şi în acest moment „coc” câteva idei noi şi proiecte interesante prin care să pot oferi emoţii frumoase.

Inspirat din romantismul francez, din reţetele tradiţionale şi rafinamentul Parisului, creat cu multă perseverenţă, pasiune şi dragoste, brandul MORPHO Fabulous Desserts & Macarons este un concept special, dedicat deserturilor rafinate, preparate după reţete originale. Această denumire excentrică a patiseriei provine de la numele celui mai frumos fluture din lume – Morfo, un simbol al fericirii, dragostei şi prosperităţii. Şi laboratorul patiseriei MORPHO întruchipează pasiunea pentru deserturi, transformându-le în opere de artă. Cu arome de neuitat, culori fermecătoare şi gust rafinat – toate acestea fac parte din MORPHO Fabulous Desserts & Macarons!

Cel mai important secret al nostru este faptul că toate macarons-urile şi deserturile MORPHO Fabulous Desserts & Macarons sunt preparate din ingrediente naturale de cea mai înaltă calitate. Pentru a le crea, cofetarii noştri folosesc ouă proaspete, smântână de 35 % grăsime, ciocolată belgiană de 70 %, arome naturale şi coloranţi din Franţa, făină de migdale extra fină din Germania şi Spania, şi cel mai bun unt. Urmărim cu atenţie ca ingredientele noastre să nu conţină alergeni şi componente artificiale, ceea ce este foarte important pentru noi.

În scurt timp planificăm lansarea unei reţelei de francize Morpho în Rusia şi România. Consolidarea şi extinderea brandului rămân întotdeauna principala noastră strategie.

Planurile nu se pot realiza de la sine. Reuşita este rezultatul efortului şi dăruirii, a încrederii în sine, în forţele proprii şi în ceea ce faci. Voinţa fermă, cu siguranţă, te va conduce la realizarea visului.

img-5331-03-12-17-07-2_fmtFişier

Fondatoare a „Morpho Fabulous Desserts & Macarons” (Chişinău – Bucureşti)

Data și locul nașterii: 3 februarie, Or. Comrat

Studii: Academia de Studii Economice din Moldova

 

 

 

 

Text: Doina Popa

Foto: arhiva personală