S-a muncit la „superlativ” în anul 2016, dar rezultatele au justificat orice efort atât pentru arhitectul Alexandrin Buraga, cât și pentru biroul lui de arhitectură și design, „AB+Partners”. Pe lângă demararea unor proiecte ambițioase ce-i poartă semnătura, Alexandrin Buraga și-a consolidat numele și în afara țării, fiind invitat să participe în cadrul conferințelor de specialitate, reprezentându-ne țara, și chiar să fie membru de juriu al concursurilor de arhitectură.

A finalizat lucrările de construcție a unuia dintre proiectele lui de suflet, Boutique House, o casă de toată frumusețea, al cărei design se bazează pe conceptul de reinterpretate a casei tradiționale moldovenești într-o manieră contemporană. Trebuie să mai menționăm faptul că a deschis și la București un birou de arhitectură și design, un motiv de a câștiga încrederea beneficiarilor din România.

„Am spus-o de mai multe ori și, de fiecare dată când am ocazia, țin să menționez că tot ceea ce fac e inspirat de la oameni, e pentru oameni și despre oameni. În orice proiect reflect personalitatea beneficiarului, reieșind din stilul de viață, preferințele și obiceiurile lui”, mărturisește Alexandrin.

Se implică mult în dezvoltarea companiei pe care a fondat-o, AB+Partners. Încearcă prin acest principiu să instruiască orice angajat, să fie responsabil și ordonat nu doar în lucrul pe care îl face, dar și în viața cotidiană. „O imagine bună pe piață nu o câștigi, ci o dobândești. Și mai complicat este să o menții, aici însă revin la prima idee – o poți face doar dacă îți respecți cuvântul, termenele și nu lași ce se poate de făcut azi pe ziua de mâine”, e de părere arhitectul.

Oricât i s-ar părea de simplu în ziua de azi de a obține o colaborare sau de a semna un contract, atât de dificil i-a fost când a pășit pentru prima dată în domeniul său, lumea exterioară părându-i un ocean, iar Alexandrin era încă la început de drum. Cu ambiții și dorințe de a aplica în practică cele mai sofisticate idei, arhitectul nu a ezitat nicio clipă să-și realizeze planurile.

S-a aventurat în valurile acestui „ocean” și, cu cât a înotat spre orizont, cu atât mai multe întrebări i-au apărut în cale. În decursul lungii sale călătorii, a înțeles că niciodată nu trebuie să cedezi. Dacă ai lăsat mâinile în jos, te îneci sigur, metaforic vorbind.

A reușit să creeze un brand, un nume ce a început a fi auzit și peste hotarele țării.

„Datorită faptului că mi-am păstrat o imagine integră, mi-am pus amprenta pe fiecare proiect și am descoperit personalitatea fiecărui beneficiar, am insuflat putere numelui meu. Fără acestea, nu aș fi avut o echipă extraordinară, proiecte exclusiviste și provocări pe alocuri grele care mă motivează să fiu și mai bun și să ajung la noi niveluri”, spune Alexandrin.

Printre alte evenimente frumoase legate de numele lui Alexandrin Buraga în 2016, a fost Conferința Internațională de Arhitectură RIFF, București, unde acesta a susținut un discurs. Urmează să fie membru al juriului în cadrul concursului internațional de arhitectură „Inspireli Awards” ce se va desfășura în perioada 13-14 februarie, în Praga.

Povestea de succes pe care a construit-o în 2016 nu se rezumă doar la proiecte. În anul ce a trecut a reușit să descopere oameni deosebiți care i-au deschis larg ușile spre noi performanțe și au consolidat personalitatea arhitectului cu lecții prețioase de viață. Speră ca anul 2017 să ne aducă tuturor doar momente plăcute și prosperitate.

alexandrinFişier

Directorul general al AB + Partners, arhitect

Data și locul nașterii:
2 mai 1990, Chișinău

Studii: Facultatea de Arhitectură a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, București, România

 

 

 

Text: Iuliana Mămăligă

Foto: arhiva personală