Îşi cunoaşte bine meseria şi tinde mereu spre noi orizonturi. Are planuri şi dorinţe pe care abia aşteaptă să le materializeze. Angela Gladei a aflat care este secretul succesului în viaţa ei, dorind să îi mai descopere şi alte laturi.

1.O vorbă din bătrâni spune: „Fă rai din ce ai”. Asta înseamnă, în viziunea mea, să gândești pozitiv, pentru că gândurile se materializează, să te încăpățânezi să croiești propriul drum sau propria cărare, dacă vezi că nu poți continua / merge pe cel deja croit de cineva.

2.Un eşec poate fi îmblânzit dacă înveţi de la el. Asta înseamnă să știi să te ridici, chiar dacă ai căzut, totodată ridicând ceva de pe jos.

3.Sunt visuri nerealizate încă. Vorbesc de cele personale şi profesionale deopotrivă. De exemplu, îmi doresc o casă pe malul unei ape, vreau şi o florărie etc. Toate, la timpul lor!

4.Multe peripeţii am avut la viaţa mea! Dacă e să vorbim despre una mai recentă, păi îmi amintesc de faptul că am lovit maşina soţului meu în timp ce el o remorca pe a mea. Întrebarea calmă, însoțită de zâmbet, a soțului meu a fost: „Ai hotărât să te răzbuni pe mașină pentru toate bune și nu tocmai bune de care ai avut parte în cei 23 de ani de căsnicie?”.

ec8a5595_opt

CEO al „Total Leasing & Finance” S. A. Membră a asociaţiei femeilor antreprenoare din moldova (AFAM) Data şi locul naşterii: 3 august 1972, s. Pietrosu, r. Făleşti Studii: Facultatea de Istorie, USM; Bănci şi Burse de Valori în cadrul ASEM; GGSB-MBA

5.Fetele mele sunt două comori inestimabile. Am investit şi investim alături de soţul meu în educaţia lor, în viitorul lor. Sunt firi luptătoare, iubitoare de artă şi de frumos, radiază energie pozitivă şi împart zâmbete. Sunt sigură că fiicele mele vor menține aceste calități, dar și altele pe tot parcursul vieții lor.

6.O femeie, în afaceri, are performanţe de invidiat. Zic să eliminăm stereotipul precum că nouă, femeilor, ni se pun mai multe bariere în carieră decât unui bărbat. Rezultatele pe care le obţine o doamnă în orice domeniu pot fi lejer comparate cu cele ale unui domn, ba chiar pot fi superioare!

7.Copilăria mea şi lecţiile primite de la părinţi, cam acestea ar fi elementele centrale ale unei cărţi scrise de mine. Dacă voi avea ocazia să mă reprofilez în domeniul literelor, cu siguranță că voi avea ce să menţionez şi, de ce nu, îi voi inspira pe cei care vor citi lucrările mele.

8.Evit să mă ghidez după reguli stricte. Mereu însă cântăresc fiecare pas, acţiune pe care urmează să o fac pentru cineva sau pentru ceva. Cum am menţionat anterior, totul se întoarce în această viaţă, dar „nu ştim niciodată care va fi măsura întoarcerii”. Aşa spune tatăl meu, iar eu îi dau dreptate.

9.Succesul e o chestie relativă. Îl asociez cu acţiune şi pasiune. După părerea mea, sunt două principii care îţi asigură performanţe frumoase. Esenţial e să îţi placă munca pe care o ai, activităţile pe care le faci şi să nu cedezi în faţa eşecului. În meseria mea, mă inspiră comunicarea cu oameni diferiţi. E o experienţă ce face mai mult decât un vraf de cărţi lecturate.

10.Femeia plânge, pentru că e puternică. Râde, pentru că zâmbetul e fericirea de sub nasul ei și e cel mai bun mijloc de autotrezire și de apreciere a fiecărui răsărit și apus de soare. Noi, femeile, suntem un „buchet” de emoții: râdem cu poftă, plângem, iubim și avem responsabilitatea de a le transmite astfel celor care vin pe lume că merită să trăiești din plin.

Text: Iuliana Mămăligă

Foto: Victoria Wonka