Compania TNT Express Moldova a reușit în 2017 să livreze în regim de urgență mii de colete și acte importante pentru diferiți agenți economici, instituții de stat, dar și internaționale. Corneliu Ungureanu este cel care o conduce și, de mai bine de zece ani, o face în cel mai profesionist mod!

Nu există în prezent în lume metode sau companii de transport cu regim expres mai performante decât cele care sunt în domeniul nostru, prin urmare, vă daţi seama, fiecare document sau colet este aşteptat cu mare nerăbdare de către destinatar, iar fiecare livrare executată în termenii stabiliţi este o rezolvare a unei probleme sau urgenţe din activitatea unor companii sau instituţii.

Am reuşit să cresc compania TNT Express Moldova, astfel încât să se claseze printre liderii din acest domeniu. Anume aceasta este cea mai mare realizare a mea, căci pornind de la zero şi având o cotă de câteva procente pe piaţă, am ajuns acolo unde suntem astăzi!

În 2017 am avut parte şi de câteva provocări. Una dintre cele mai mari a fost implementarea în Republica Moldova a unor standarde internaţionale din cadrul TNT. Am avut de înfruntat factorul uman, atât al echipei pe care o conduc, cât şi al mediului în care ne aflăm. De asemenea, TNT Express a fost supus unui atac cibernetic la nivel global, fapt care ne-a blocat activitatea pe o perioadă de aproximativ o lună de zile. Ca rezultat, toţi clienţii s-au adresat la companiile concurente, iar noi, practic, nu am activat. Cea mai mare problemă, care urma să fie rezolvată după restabilirea sistemului operaţional, a fost să convingem clienţii să revină la noi! Le mulţumesc celor care au crezut în noi şi sunt din nou alături de TNT Moldova. A fost o misiune grea, dar nu şi imposibilă pentru echipa mea!

Viaţa nu este doar un şir de succese şi decizii ­luate corect şi la timp, dacă ar fi astfel, toţi s-ar axa pe prevenirea unor greşeli sau repararea acestora. Pentru mine viaţa este un drum necunoscut, cu o mulţime de încercări, care apar pe neaşteptate şi necesită, de fiecare dată, o concentrare maximă a cunoştinţelor obţinute, a experienţei şi, nu în ultimul rând, a voinţei. Numai aşa ajungem să fim ceea ce suntem azi, pregătiţi, „căliţi” şi cu rezultate frumoase pe care le înregistrăm sau deja le-am înregistrat.

Succesul presupune starea de satisfacţie pe care o am de la tot ceea ce fac, inclusiv de la reuşitele din toate domeniile. Nu contează la ce nivel al calităţii vieţii ai ajuns, nu contează ce maşină conduci sau cât de realizat eşti pe plan financiar, contează dacă ceea ce ai te face mulţumit şi împlinit! Detest însuşirea de a fi lacom, invidios şi tot timpul nemulţumit, în sensul direct al cuvântului.

Am făcut sport de mic copil. Mult sport! Box, fotbal, dar şi biliard rusesc. Acum mă dedic mai mult biliardului rusesc, prin participarea la diferite campionate şi antrenamente regulate. Îmi plac mult şi călătoriile care îmbină odihna activă cu vizitarea locurilor noi.

„The Bucket List” e filmul care mi-a răsturnat viziunea asupra vieţii. L-am privit dintr-o răsuflare, chiar dacă nu prea am timp pentru această activitate. În această producţie există un moment care mi s-a întipărit pe veci – o povestire despre egipteni în care se spune că există în viaţă un moment în care e luată decizia dacă vei nimeri în rai sau nu. Şi ţi se puneau doar două întrebări simple la care trebuia să răspunzi afirmativ: „Ai fost fericit?” şi „Ai făcut fericit pe altcineva?”. Tu ce răspunsuri ai?

Aş vrea ca în anul curent să depăşim politizarea continuă, să obţinem o societate din care nu am mai vrea să plecăm, să ajungem la un alt nivel al culturii şi al comportamentului, să ne mândrim, în sfârşit, că suntem cetăţeni ai acestei ţări, care ar avea toate premisele să fie o casă părintească pentru fiecare, iar pentru mine, personal, să fie un an cu noi realizări frumoase în tot ce voi face.

img_3759page_57_fmtFişier

Director General al TNT Express Moldova

Data, locul naşterii: 15 iunie 1973, mun. Bălţi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Text: Svetlana Tataru

Foto: Mihai Duca