Prin implicarea personală a lui Dinu Ţurcanu au fost semnate contracte de donaţie, prin care UTM a primit un lot de tehnică de calcul şi echipamente IT, în valoare de peste 1 mln de lei. Tot el, este şi unul dintre cei care stau la baza fondării Tekwill Academy, locul care are drept misiune ca inteligenţa digitală să fie atinsă de toată populaţia R. Moldova!

Sunt mândru că tehnologiile informaţionale sunt tot mai frecvent folosite în procesul didactic în cadrul UTM, în cercetare, în managementul instituţional. Informatizarea prezintă un instrument absolut necesar, care valorifică capacitatea de muncă şi creativitatea studenţilor şi profesorilor, reducând în acelaşi timp volumul de muncă prin automatizarea proceselor.

Universitatea Tehnică a Moldovei este instituţia care m-a format ca profesionist, unica instituţie cu profil ingineresc din ţară, iar inginerii, după cum se ştie – Creează Viitorul!

Am ales cifrele pentru că ele contorizează toate succesele şi eşecurile noastre de-a lungul vieţii. Fiecare dintre noi s-a născut într-o dată, la o anumită oră, locuim la o anumită adresă, avem un cod numeric personal, o cifră norocoasă sau una ghinionistă, un număr de telefon ş.a. Pentru mine, cifrele impare reprezintă cauzalitatea lucrurilor, iar cele pare – efectul lucrurilor. Interacţiunea dintre aceste cifre produce o cauză sau un efect. Poate pare banal, dar cifra mea norocoasă care m-a marcat de-a lungul timpului este cifra 13. Chiar şi în anul 2017, mi-am contorizat ca obiective realizate cu succes, exact 13. Mă veţi întreba, atunci unde este ghinionul lui 13? Din experienţă proprie, menţionez că ghinionul se manifestă doar la cei ce se eliberează greu de ataşamente şi care suferă de stagnare.

Cel mai reuşit lucru din viaţa mea a fost cel de a o cere în căsătorie pe scumpa mea soţie, Tatiana, dar nu cred că a fost şi cel mai riscant! De fapt, marea mea performanţă a început în clipa în care am cunoscut-o. Atunci au început reuşitele: aveţi un partener de viaţă care vă iubeşte, veţi reuşi mult mai uşor să faceţi ceea ce vă propuneţi. Am şansa să am lângă mine un om care a crezut în mine, care m-a lăsat să fac ceea ce-mi place fără să mă certe că stau peste program la birou sau că week-endul deseori se transformă în muncă.

Fişier

Şef Direcția Tehnologia Informaţiei și Comunicații, Universitatea Tehnică a Moldovei

Data şi locul nașterii: 30 ianuarie 1980, s. Drăgăneşti, r-nul Sîngerei

 

Text: Svetlana Tataru

Foto: Arhiva Personală