Eleonora Graur este preşedintele raionului Rezina şi exemplul de om care demonstrează existenţa zicalei „Omul potrivit, la locul potrivit”. Să ai o funcţie de conducere, să iei decizii corecte de care depinde traiul multor oameni, să aduni experienţă şi să o împărtăşeşti spre binele comunităţii este mai mult decât o misiune, este un dar pe care îl cizelezi pas cu pas, acţiune cu acţiune.

Cum e să creşti din punct de vedere spiritual şi să te perfecţionezi zi de zi, ne spune ea însăşi într-un material sincer.

Familia mea este universul meu. Dumnezeu mă iubeşte – m-a ajutat să-mi întemeiez o familie bună. Sunt o femeie împlinită. Vitalitatea vine din familie.

Am învăţat de la feciorul meu, Daniel, care este sufletul meu pereche, să fiu răbdătoare în situaţii de criză, dar şi precaută cu cei care îmi laudă reuşitele. Prietenia este o noţiune care şi-a pierdut pe undeva farmecul.

Mihaela-Naomi – fiica mea şi inima mea. Alături de ea am învăţat să nu mă opresc niciodată la mijloc de drum. Mă revăd pe mine în acţiunile şi trăsăturile ei.

2f3a1078page_33_optAlături de soţul meu, Mihai, trec peste greutăţi cu fruntea sus. Momentele dificile ne-au sudat şi ne-au făcut rezistenţi. Îi mulţumesc în fiecare zi pentru toată încrederea şi sprijinul necondiţionat.

Raionul Rezina este locul de care m-am ataşat emoţional. Îl consider ca a doua casă a mea, acolo unde depun mult suflet şi efort pentru a schimba lucrurile în bine. Aprecierea o vor oferi oamenii.

Funcţia de preşedinte de raion înseamnă să poţi lăsa ambiţiile personale deoparte şi să fii în slujba cetăţeanului. Eşti mereu în căutarea unor surse necesare pentru a crea o infrastructură adecvată, pentru a repara drumuri, a sigura funcţionarea instituţiilor publice, a şcolilor şi a grădiniţelor, construcţia de apeducte şi sisteme de canalizare a apelor reziduale, iluminare stradală, locuinţe sociale… iar şirul poate continua.

_z9a5610redpage_34_optEchipa PDM face pentru Republica Moldova ceea ce n-au reuşit să facă alte partide – să dezvolte cu adevărat ţara. Am reuşit să reafirmăm parcursul european al Republicii Moldova. E o muncă de echipă. Am demonstrat partenerilor externi că suntem un partid căruia nu îi este frică de muncă şi care ştie să-şi respecte angajamentele asumate.
Asta confirmă în fiecare zi prin acţiuni concrete actuala componenţă a Executivului, condusă de Pavel Filip, sau Legislativul, în fruntea căruia se află Andrian Candu.

Cariera, pentru mine, nu înseamnă totul. Iată de ce încerc să asigur un echilibru între politică şi viaţa mea personală. Eu sunt ambiţioasă şi perseverentă, dar am învăţat să fac un pas înapoi, dacă situaţia a cerut asta. Am ştiut mereu cum trebuie să revin în cursă.

O femeie puternică are întotdeauna o agendă ocupată şi planuri de viitor. Ştiu ce trebuie să fac mâine, ştiu exact unde voi fi peste cinci ani.

În politică femeile trebuie să lupte cu aceleaşi arme ca şi bărbaţii. Emoţiile în politică trebuie să te umanizeze, nu să te vulnerabilizeze. Or, cum spunea Joyce Meyer, „Rămâi calm în orice situaţie, deoarece liniştea înseamnă putere”.

Am învăţat să nu abandonez niciodată cursa, indiferent cât de greu mi-ar fi.

2f3a1420page_35_optCele mai preţioase lecţii de viaţă le-am luat de la părinţii mei, care mi-au spus că viaţa are sens dacă o trăim conform simplelor lecţii de omenie, având credinţă în Dumnezeu şi respect pentru oameni. Urmând aceste învăţăminte, Dumnezeu îţi dă mâna să te ridici, când duşmanii te doboară.

Succesul nu îţi asigură mulţi prieteni şi nu vine atunci când îţi doreşti, ci după multă muncă şi sacrificii.

Găsesc motivaţia în activităţile mele de zi cu zi şi în rezolvarea problemelor cu care se confruntă locuitorii raionului Rezina. Satisfacţia vine din recunoştinţa pe care o citesc în ochii oamenilor, atunci când găsesc soluţia potrivită pentru problemele abordate.

În politică vii pentru a schimba viaţa oamenilor în bine. Iar încrederea este un ingredient care se obţine greu, dar pe care îl poţi pierde foarte uşor.

Reuşitele mele profesionale nu vor egala niciodată reuşitele personale. Acasă este oaza mea de răbdare, sinceritate, corectitudine şi căldură.

Timpul meu liber înseamnă cărţi, activităţi de dezvoltare personală, scurte vacanţe cu familia.

2f3a1729page_36_optAnul 2017 a fost unul bun, productiv şi cu succese. Am demarat o serie de proiecte importante pentru dezvoltarea raionului Rezina.

Anul 2018 va fi un an al provocărilor, iar reuşita fiecăruia dintre noi va însemna reuşita PDM. Vrem să ne continuăm proiectele începute şi să le oferim oamenilor viaţa pe care o merită.

Criticilor mei neconstructivi, vreau să le urez sănătate şi răbdare. Îi invit să vină cu idei, să se implice şi să pună umărul la transformările pe care le aşteaptă.

Planurile mele de viitor se referă la asigurarea unei dezvoltări personale şi profesionale şi la siguranţa că Republica Moldova va merge în continuare pe calea reformelor şi a democraţiei. Această cale este ireversibilă pentru ţara noastră.