Conduce merituos compania care activează cu succes deja al 23-lea an pe piaţa produselor petroliere şi a gazelor lichefiate din Republica Moldova, din care deține 25 la sută. Feyruz Isayev, în fruntea LUKOIL-Moldova, depune toate eforturile pentru a consolida pozițiile deținute de companie, dar și de a o dezvolta așa precum solicită piața de profil.

În linii mari, în pofida cataclismelor care au loc în lume, am realizat toate obiectivele pe care ni le-am propus în 2017. Este vorba de păstrarea cotei pe piaţă, a volumelor de vânzări şi încasări, dar şi renovarea staţiilor mai vechi, două dintre care au fost reconstruite complet.

Nu a fost uşor, pentru că nici concurenţa nu doarme, iar piaţa este într-o continuă dezvoltare. Problema cea mare pentru întregul domeniu, dar şi pentru economia ţării, continuă să rămână extinderea numărului de staţii PECO pe piaţă, numărul acestora crescând impresionant în fiecare an. Este un factor ucigător, mai ales pentru companiile mici, dar care ne afectează şi pe noi. Consider că este necesar ca şi guvernarea să se implice, să stabilească unele restricţii care ar controla acest proces, să elaboreze o schemă de dislocare a staţiilor de alimentare pentru a evita, de exemplu, aglomerarea neeficientă în unele zone.

Noi nu construim staţii noi, dar, dacă există locuri în care nu suntem prezenţi, închiriem staţiile din zona, urmând ca ele să activeze deja sub brandul LUKOIL. O bună parte din investiţiile noastre este destinată procesului de reconstrucţie a staţiilor vechi, unele dintre care numără peste 20 de ani. În ultimii ani au fost complet renovate 25 de staţii PECO, care acum activează conform standardelor noi, fiind lărgit semnificativ spectrul serviciilor prestate.

LUKOIL-Moldova pune accentul pe calitate. Pentru că acum staţiile PECO nu mai sunt doar staţii de alimentare – în prezent lupta pe piaţă ţine de indicatori precum calitatea şi diversitatea serviciilor, iar noi depunem toate eforturile pentru a corespunde tendinţelor moderne.

LUKOIL-Moldova înseamnă, în prezent, 107 staţii PECO, trei baze petroliere, două staţii tehnice, 100 de magazine, patru baruri şi patru spălătorii. Este necesar de menţionat că noi suntem singurul operator pe piaţă care furnizează combustibil pentru avioane, volumul vânzărilor acestuia crescând din an în an. În cadrul companiei activează peste 1200 de persoane, atât la staţiile de alimentare, cât şi în staff-ul de management.

feyruz-gatapage_40_fmtFişier

Director general al LUKOIL-Moldova

Data şi locul naşterii: 1 septembrie 1952, or. Gheokceai, Azerbaidjan

Studii: Instititul de Inginerie pentru Flota Maritimă din Odessa, Academia de Ştiinţe Sociale de pe lângă Comitetul Central al PCUS din Moscova (candidat în ştiinţe istorice)

 

 

 

 

 

Text: Marcel Toma

Foto: VIP magazin