Există oameni al căror destin este să-și lase amprenta în destinul altor oameni, mai puțini norocoși decât ei, iar Gaia Pânzaru este un exemplu viu al acestui fapt. Prin campania inițiată de ea, Gaia își dorește să dezvolte talentele copiilor din țara noastră și crede cu tărie în succesul acestora. Despre proiectul „Adoptă un Talent”, dar și despre eroii acestuia, citește în interviul de mai jos.

 Ce te inspiră să faci voluntariat?

Voluntariatul face parte din viața mea de circa zece ani. Mă inspiră oamenii și emoțiile pe care aceștia mi le oferă! Când dedic timpul și entuziasmul meu celorlalți, mă simt liberă și fericită. Emoțiile pe care le trăiesc atunci când ceilalți se bucură grație acțiunilor mele mă încarcă enorm și îmi dau forță și dorința de a „răsturna munți”.

Povestește-ne mai multe despre Aurora Trust Moldova.

Aurora Trust este proiectul de suflet a câtorva Oameni speciali și cu inima mare. Suntem siguri că foarte curând va deveni proiectul de suflet a multor Oameni, pentru că noi ne propunem să creăm o comunitate dornică de a face fapte mărețe pe termen lung.

Aurora Trust își propune să schimbe destine, să participe la crearea unei lumi mai bune, să aducă speranță și încredere în sufletul femeilor din localitățile rurale din țara noastră și al copiilor talentați din familiile social vulnerabile!

Noi vom pune accent în special pe formare, pe schimbarea atitudinii, a mentalității și pe crearea posibilităților de dezvoltare a aptitudinilor și talentului.

gaia-c2

De unde a pornit ideea campaniei „Adoptă un Talent”?

Noi consideram că, într-un fel, talentul copiilor din familiile social vulnerabile este abandonat, de aici și ideea de a adopta acest talent, de a-l ajuta să se dezvolte și să se desăvârșească. Suntem ferm convinși că dacă vom crede și vom persevera, acest proiect va aduce roade mari, pentru că Oamenii au resurse imense și trebuie foarte puțin ca ele să fie sensibilizate și să iasă la iveală, și aici mă refer atât la talentul copiilor, cât și la măiestria mentorilor și la mărinimia Oamenilor.

Cine sunt eroii campaniei? Cum i-ați ales?

Cei trei copii pe care i-am ales (frumos sună „ales”) sunt niște copii extraordinari și talentați în diverse domenii. I-am selectat în urma unei campanii de informare în circa 300 de localități din țară, dar și cu ajutorul prietenilor și al colegilor.

Denis este un băiat de 14 ani care pictează și noi suntem siguri că foarte curând vom admira lucrările lui într-o expoziție personală de pictură și, datorită mentorului său, Iurie Matei, vom reuși să facem din acest copil un artist adevărat.

denis

Elena este o fetiță cochetă de 11 ani, pentru care muzica este și alinare, și joc. Când o asculți, este imposibil să nu o îndrăgești, iar când îi mai și asculți istoria, atunci ți se topește sufletul. Suntem convinși că Elena își va realiza visul și își va schimba destinul, care până acum a fost foarte nemilos cu ea, iar Geta Burlacu, mentorul ei, va fi pentru ea un model demn de urmat.

elena

Vlad are 13 ani și  face taekwondo.  Se descurcă foarte bine, noi știm că el va reuși, pe lângă cele 22 de medalii pe care le are la nivel național, să-și multiplice medaliile și la competițiile internaționale, pentru că Vlad poate, doar că are nevoie de susținerea noastră, atât morală, cât și financiară. Mentorul lui Vlad urmează să fie ales de noi, avem mai multe propuneri pe care, momentan, le negociem.

vlad

Ce rol vor avea mentorii în cadrul acestui proiect?

Mentorii sunt fundamentali în acest proiect, pentru că ei sunt cei care au evaluat copiii de la început și ne-au oferit garanția că ei sunt buni și pe parcurs vor fi pilonii care vor schimba cu adevărat destinul acestor mici genii.

Cum vezi finalitatea campaniei? Ce ați dori (tu și echipa ta) să schimbați, să realizați?

Noi vrem să facem în așa fel încât fiecare copil talentat să-și realizeze visul și să-și desăvârșească talentul. Și dacă acest lucru se va întâmpla măcar cu unul dintre eroii noștri, va fi un mare succes, iar noi credem în succes și în fapte mărețe.