Viaţa lor e tivită cu visuri îndelungi. Unele dureroase, dar toate înălţătoare. Totuşi, cine a zis că e uşor să îmbraci femeile în poezie, rochii în care să li se oglindească sufletul?… Asta se întâmplă, de mai bine de trei ani, în showroomul „Ariadna” al Dianei Voevuţki şi al lui Mihai Şova. Aici, sub vraja pasiunii pentru o poveste fără seamăn, acul dă zor să prindă poate cea mai intensă privire, care să zdruncine destine legându-se ca rădăcinile Dianei şi ale lui Mihai, ca universul din neant, ca moleculele de apă, ca mierea, ca mătasea. Din iubire pentru a răspândi iubire. Însă, în povestea noastră despre cei doi, am ales să însăilăm 13 cuvinte contrapunctice… ca nişte ace de siguranţă pentru mantrele Lui şi ale Ei. Şi ele, toate, sunt gata pentru a fi „brodate” pe rochii cu foşnete răscolitoare de epoci de până la Adam şi Eva.

Pasiunea

EA

Foile de pe noptiera mea ştiu că, de fiecare dată când nu mă prinde somnul, gândurile mi se pot aşterne peste ele, ca dimineaţa târziu, după o noapte de zbucium, să le răsfoiesc cu sentimentul împlinirii de a găsi acolo schiţele de rochii şi de broderii pe care le căutam de mult. Unii ar numi asta chinul creatorului. Pentru mine, e pasiune. Şi atunci când este ea, viaţa clocoteşte în mine. Pierzând-o, mi s-ar smulge o bucată de suflet…

EL

Pasiunile vin şi pleacă. Rămân cele care încă nu şi-au încheiat misiunea în privinţa ta, care încă nu ţi-au scris istoria. Fără ele, viaţa nu are zeamă, gust, aromă, sens. Pasiunile te înalţă şi tot ele te aruncă în cele mai întunecate hăuri. Însă, în viaţa mea, le las doar pe cele înălţătoare, chiar dacă mă tem teribil de înălţime._6-tif_6696_opt

Răbdarea

EA

Eu şi Mihai suntem împreună de cinci ani, perioadă în care m-am convins că viaţa de cuplu ar fi imposibilă fără multă răbdare. E mai importantă decât pasiunea, dragostea şi dorul… Căci cu răbdarea le creşti pe toate celelalte. Şi rochiile le coasem cu răbdare. Cu cât mai multă răbdare avem, cu atât mai frumos ne iese tivul care duce spre împlinire.

EL

Sentimentul răbdării a venit mai târziu şi ne-a învăţat că în permanenta luptă dintre mine şi Diana, o luptă frumoasă, necesară pentru a crea, cel mai mult contează femeile care îşi doresc rochii excepţionale. Răbdarea catapultează ideile noastre acolo unde încep cele mai importante proiecte ale showroomului „Ariadna”.

Femeia

EA

Încă din copilărie, eram atentă la felul de a fi al femeilor. Cum se comportă, cum se îmbracă, viaţa lor, lumea lor… toate erau curioase pentru mine. De atunci explorez personalitatea femeii şi descopăr când zâmbet, când zbucium sufletesc… Şi durerea ce naşte viaţă…

EL

E o parte din fiinţa bărbatului, e aliata lui. Nu în zadar Dumnezeu a rupt „ceva” din Adam ca să o creeze. Nu din lut, dar din lutul deja devenit Om. Poate de aceea femeia este mai spirituală decât bărbatul… Iar când o caută, vrea să recupereze acea parte sensibilă din propria fiinţă.

_5-tif_6943b_optBărbatul

EA

E mult orgoliu stăpânit, e mâna de fier ce strânge femeia cu pasiune. E ochiul care ştie să admire. Mihai e şi ochiul care ştie cum trebuie să arate pliurile unei rochii perfecte. El are grijă de toate detaliile în lipsa cărora imaginile cu rochiile semnate „Ariadna” nu ar mai fi atât de inspirate.

EL

În general, bărbatul e cel care îşi încoronează femeia. Cât despre mine, sunt cel care o iubeşte pe Diana. În faţa ei, îmi las armura de oţel şi apar aşa cum sunt, „rece pe dinafară, cald pe dinăuntru”. Aşa spune ea şi îmi place să aud asta.

Iubirea

EA

Pentru cei care o trăiesc măcar o dată în viaţă, iubirea e o adevărată fericire. Şi ea poate să mişte munţii din loc.

EL

Să iubeşti e ca şi cum ai zbura cu parapanta chiar dacă ţi-e teamă de înălţime. Metaforic vorbind, Diana îmi oferă multe senzaţii de acest gen.

Mierea

EA

Unele lacrimi au gustul mierii. Eu asta am simţit atunci când munca noastră, visurile noastre au fost în sfârşit apreciate, brandul „Ariadna” fiind invitat în România şi în SUA.

EL

De-ar şti albinele că gustul mierii se ascunde şi în privirea copiilor, în geamătul iubirii, în succes, ar muri florile de dorul lor… Aşa că mai bine să nu ştie nimic albinele. Ştiu eu. Şi îmi place să pun miere în lapte dimineaţa._2-tif_6594_opt

Orgoliul

EA

Din cauza lui sunt zdrobite fără milă mii de relaţii, talente şi visuri. Dar chiar şi atunci când orgoliul mă încearcă, îl torn într-un pahar cu picior lung şi îl arunc după uşă.

EL

Când e atins de orgoliu, omul ia cele mai proaste decizii.

Mătasea

EA

În rochii din mătase şi dantelă, regina din sufletul femeii îşi spune cuvântul.

EL

Ţi se poate întâmpla să plângi din cauza mătăsii, fie pentru că se rupe uşor, fie că nu ai bani destui ca să o cumperi. Bărbaţii, de obicei, plâng după mătasea din sufletul femeilor, nu după mătasea hainelor de pe corpul lor.

Acul

EA

Viaţa mi s-a schimbat radical atunci când am luat în mână acul. Deşi mă înţeapă de multe ori, lăsă amprente adânci şi frumoase peste tot ceea ce fac.

EL

Ca să vezi, acul poate să scrie istorie la fel de bine ca şi creionul. O istorie a rochiilor demne de cele mai mari podiumuri. Totuşi, dacă e vorba de înţepătură, prefer să fiu atins doar de „acele” Dianei. E drăguţă chiar şi atunci când se supără.

Feminitatea

EA

Fără această calitate preţioasă, femeia nu ar fi ea însăşi. Feminitatea curge prin venele unei femei adevărate, care are încredere în ea şi, în primul rând, în frumuseţea ei interioară.

EL

Mai întâi şi întâi de toate, feminitatea este poezie – are menirea să trezească sensibilitate. Or, rochiile showroomului nostru sunt reflectarea feminităţii. Creându-le, redăm femeilor ceea ce le-a lipsit de mult şi nu ţine de epoci sau de statut social._____coperta-tif_6976_opt

Moda

EA

Fără stil şi atitudine, nu-şi are rostul. Moda este schimbătoare ca şi vremea de afară, dar atitudinea, stilul, educaţia se cultivă în timp.

EL

E doar un cadru în care feminitatea, caracterul, educaţia trebuie să încapă bine. Fără ele, moda nu este decât un simplu artificiu. Formă fără conţinut. Istorie fără fapte.

Singurătatea

EA

În porţii mici, te scutură şi te reinventează. Îţi face ordine în gânduri. Pentru un creator, e indispensabilă, dar şi pentru un om aflat pe cale să-şi găsească sufletul geamăn. Singurătatea m-a legat de el.

EL

Când mai poţi avea un rendez-vous cu tine însuţi, dacă nu atunci când eşti singur? În singurătate ai şansa să fii sincer cu propriul eu. Însă, din păcate, mulţi văd singurătatea ca pe o povară.

Eternitatea

EA

E la fel ca şi talentul, nu are limite. Dar trebuie să munceşti ca un nebun pentru ea.

EL

Pentru acest ideal, s-au tipărit cărţi, s-a scris muzică, s-a căutat „piatra filozofală”… Prefer să creez aici şi acum. Ce va fi acolo şi mâine, vor vorbi mai apoi trenele parcă fără de sfârşit ale rochiilor „Ariadna”.

 

Ariadna

Brand vestimentar fondat în 2014 pentru femeile şi fetiţele care vor să epateze prin ţinute sclipitoare brodate manual. În luna aprilie a acestui an, „Ariadna” a fost inclus în topul celor mai bune zece branduri vestimentare din Republica Moldova.

Designer: Diana Voevuţki. Director: Mihai Şova

Text: Tatiana Corcebaş-Onica. Foto: Diana Rudenco. MUAH: Cristina Cojocaru

Pălărie: Julie Anne Millinery. Bralette: @melrose.intimates. Costum: Viggo