Familistă convinsă, o mamă iubitoare a trei copii inteligenţi şi creativi, Natalia Cecetova crede în puterea educaţiei şi încearcă să aducă inovaţiile în ţara noastră. O face inclusiv prin activitatea Şcolii Internaţionale Heritage, proiect pe care l-a gândit până în mici detalii până a ajunge să funcţioneze, insistând pe curriculumul mixt: naţional şi internaţional.

1.Având calitatea de mamă, mi-am dorit să aduc în Moldova un model de educație diferit. Dacă putem aplica experiența internațională în țara noastră, vom avea toți doar de câștigat. Urmăresc, în fiecare zi, cum copiii zilelor noastre se dezvoltă într-un ritm nemaivăzut, asimilează tehnologiile în viteză, acumulează cunoştinţele în moduri noi, iar sistemul educaţional actual nu reuşeşte să ţină pasul cu ei.

2.Şcoala Internaţională Heritage este singura şcoală internaţională fondată în Republica Moldova, nu este parte a unei reţele şi activează după un concept original. Heritage este prima şcoală care introduce curriculumul mixt: programele internaţionale International Primary Curriculum şi Cambridge International Education, integrate cu programele naţionale de studii.

3.Odată integrat în familia Heritage, elevul se va afla într-un mediu sigur, prietenos şi stimulativ, în care va învăţa cu plăcere. Suntem convinşi că Heritage este şcoala viitorului, cu metode inovatoare de predare, iar absolvenţii noştri nu doar vor deţine Diploma de bacalaureat şi Certificatul internaţional Cambridge, dar vor deveni adevărate personalităţi, lideri şi vor promova o schimbare spre bine în societate.

4.Rolul învăţământului privat este de a reprezenta o alternativă viabilă, iar Heritage are scopul să ofere copiilor din Moldova şanse egale cu cele ale copiilor din Occident şi experienţa educaţională seculară a celor mai redutabile instituţii din lume.

dgf_7588_opt

Cofondatoarea Şcolii Internaţionale Heritage, fondatoarea Studioului Tehnic „Inventor” (LEGO Education) Data şi locul naşterii: 29 ianuarie 1975, Chişinău Studii: Universitatea Rusă de Economie „G. V. Plehanov” – licenţiată în economie, specialitatea business administration; Universitatea Oxford Brookes – master of science, specialitatea international management

5.Viaţa a fost generoasă cu mine, dar a fost nevoie de foarte multă muncă pentru a beneficia de şansele care mi s-au oferit. Am o familie frumoasă, am reuşit să văd lumea, să studiez ceea ce mi-am dorit şi să fac lucrurile pe care mi le-am propus.
Sunt pe cale să realizez proiectul vieţii mele: Heritage, şcoala de vis, în care îmi doresc să înveţe inclusiv copiii mei, unde vor primi o educaţie aleasă, competitivă pe plan internaţional, unde vor creşte viitorii lideri.

6.Am ales să merg pe calea educaţiei şi multe dintre proiectele mele sunt dedicate acesteia. Sunt mândră să pot contribui la dezvoltarea educaţiei în Moldova, iar Şcoala Internaţională Heritage este cea mai importantă investiţie în viitorul nostru comun.

7.Experienţa îmi permite să mă pricep destul de bine la caractere. În acelaşi timp, apreciez diversitatea, încerc să evit ideile preconcepute şi să nu trag concluzii pripite. Le dau tuturor oamenilor o şansă, inclusiv şansa de a greşi. Rămâne la discreția lor cum să se manifeste, iar fiecare asemenea interacţiune este o lecţie preţioasă pentru mine.

8.O femeie care se respectă nu uită să-i respecte şi pe ceilalţi. În această eră respectul pare să fie considerat un concept depăşit, dar este atât de necesar în relaţiile inter­umane, fie ele profesionale sau personale. Consider că ar trebui să fim mult mai respectuoşi faţă de opiniile, eforturile şi timpul persoanelor cu care colaborăm sau comunicăm.

9.Mă consider o femeie hotărâtă, care are tăria şi abilităţile de a realiza ceea ce îşi propune. Puterea nu a fost niciodată o ambiţie a mea, dar ştiu să-mi spun în fiecare zi: „Eu pot face asta!”.

 

 

Text: Marcel Toma

Foto: arhiva personală