Este Director General al rețelei de farmacii Felicia, una dintre cele mai mari rețele de farmacii din țară, cu peste 1000 de angajați. Calculată, perfecționistă și în același timp visătoare și de un optimism nemărginit, Natalia Sturza știe să seteze obiective mari și să muncească cot la cot cu angajații săi pentru a le îndeplini, având un scop frumos – cel de a oferi tot ce e mai bun societății.

Dacă ar fi să descriu printr-un cuvânt anul 2017, aş spune cu siguranţă că a fost un an remarcabil. Cea de-a 20-a aniversare a reţelei de farmacii Felicia am marcat-o cu mândrie şi încredere, bucurându-ne de performanţe la cote maxime. În 2017, farmacia Felicia a obţinut titlul Marca anului şi am reuşit să fim mai aproape de oameni, deschinzând de două ori mai multe farmacii comparativ cu ultimii doi ani.

2017 a culminat cu un proiect de referinţă, atât pentru noi, cât şi pentru piaţa farmaceutică locală, şi anume lansarea, în premieră pentru Republica Moldova, a unui nou concept de farmacie cu abordarea creativă şi unică de amenajare prin combinaţii de texturi şi materiale. Şi aceasta pentru că ne-am dorit să oferim o experienţă prietenoasă oamenilor.

Am devenit parte a echipei Felicia în anul 2012 şi, deja al şaselea an, împărtăşesc filosofia companiei şi misiunea cu profundă responsabilitate socială. Mi-am dorit mereu să ne dezvoltăm şi să perfecţionăm serviciiile oferite, am contribuit continuu la acest proces şi, astfel, începâd cu anul 2016, sunt Director General al reţelei, misiune care m-a responsabilizat şi mai mult. Simt că adunăm roade frumoase şi asta mă bucură, dar nu îmi scade din elanul de muncă.

Principala lecţie managerială pe care am învăţat-o la Felicia este că trebuie să îndrăznim să ne punem obiective nerealizabile şi să le transformăm în realitate.

Sunt mândră de echipa mea. Suntem peste 1000 de angajaţi şi fiecare este o verigă importantă, implicată într-un lanţ mare şi complex. Sunt sigură că în lipsa unei singure verigi nimic nu mai e la fel.

Avem ocazia să ajutăm oamenii, să le oferim nu doar medicamente calitative, dar şi suport, consultanţă, soluţii de prevenire şi menţinere a sănătăţii şi frumuseţii.

Mă întreb uneori ce este mai complicat şi plin de provocări – să creşti o companie până a ajunge pe prima poziţie în domeniu sau să menţii această primă poziţie şi să confirmi meritele? Şi-mi dau seama că fiecare etapă are provocările, realizările şi farmecul său, însă, pentru mine, ambele etape au o plăcere a succesului în egală măsură. Important este ca niciodată să nu te opreşti din visat şi din realizat…

Responsabilitatea faţă de oamenii care intră în farmaciile Felicia dictează obiectivele noastre pe termen scurt şi lung. Pentru noi este important să ştim că le oferim clienţilor noştri produse de calitate şi o relaţie bazată pe încredere.

img_9690-editpage_59_fmtFişier

Directorul General al reţelei de farmacii Felicia

Data şi locul naşterii: 16 noiembrie 1977, or. Nisporeni

Studii: Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”; Academia de Studii Economice a Moldovei

 

 

 

 

Text: Doina Popa

Foto: arhiva personală