Am reuşit pe parcursul carierei să reprofilez compania”Fautor” de la producător de vin în vrac la producător şi comerciant al vinurilor îmbuteliate de calitate, obținând reputaţia unui producător de top din Moldova. O altă reușită a fost să aduc în Moldova pentru prima dată, soiuri de struguri necunoscuţi. Sunt unici pentru regiunea Europei de Est.

>>> Anul 2016 a fost unul esenţial în activitatea noastră. În industria vinicolă locală, am fost cei mai productivi la capitolul premieră absolută pentru Moldova. Am lansat cu un mare succes seria „Fautor Ediție Limitată”, al cărei concept constă în oferirea unor vinuri selecte şi unice în cantităţi mici, fiecare sticlă fiind numerotată. Toate vinurile au fost incluse în lista bestsellerurilor din domeniu.

>>> Vinurile „Albarino” şi „Tempranillo” au uimit consumatorul nu numai prin calitatea lor, dar şi prin unicitate. Aceste soiuri au fost plantate acum patru ani pe podgoriile vinăriei. Ambele soiuri sunt de origine spaniolă şi, evident, am riscat, necunoscând dacă acestea se vor adapta terroirului moldovenesc, dar rezultatele sunt îmbucurătoare.

>>> Lansarea cu succes a mărcilor comerciale „Fautor”, „Fautor Ediție Limitată” şi „Illustro” pe piaţa internă, iniţierea exportului au fost și acestea succese care merită menționate.

O altă surpriză a fost şi lansarea vinurilor „Chardonnay Baricat”, „Fumé Blanc” vinificat după tehnologia lui Robert Mondavi şi lansarea bine-cunoscutului asamblaj din două soiuri autohtone, Fetească neagră şi Rară neagră, sub denumirea „Fautor Negre”.

>>> În cadrul evenimentului „Vernisajul Vinului” din decembrie 2016, „Negre” a obţinut premiul mare „Vernisajul în roşu”, confirmând aprecierea înaltă a consumatorilor.

>>> În general, mă bucur mult că putem să influenţăm şi să creştem cultura vinului în Moldova, dar şi să contribuim imaginea ţării în lume, demonstrând că Moldova poate să concureze, ba chiar să depăşească vinurile din alte ţări europene.

>>> Robert Joseph, unul dintre 50 cei mai influenţi oameni în lumea businessului vinicol mondial, a zis că „Fautor Sauvignon Blanc este un vin perfect”.

Asemenea aprecieri nu le poţi obţine uşor, în spatele fiecărui succes stă o muncă asiduă. Perseverenţa, calitatea, ambiţia şi focusarea pe performanţe sunt câteva dintre valorile pe care le aplicăm în compania noastră şi în care credem zi de zi.

Dacă e să facem rezumatul anului 2016 pentru Ruxanda Lipcan, avem performanțe importante. COMPANIA „Fautor” în care ea activează a lansat o serie de vinuri ce au cucerit consumatorii atât din ţară, cât şi de peste hotare. Wine bloggerul Andrei Cibotaru spunea despre vinurile Fautor: „Dacă Fautor ar fi trupă muzicală, iar eu MTV, atunci precis i-aș decerna premiul Cele mai bune albume scoase în 2016”.

iur_8375_fmt-lipcanFişier

Directorul de vânzări şi marketing al „Fautor” SRL

Data şi locul naşterii:
12 decembrie 1982, Chişinău

Studii: Business Internaţional la MGIMO (Moscova); MBA în management global la Grenoble Graduate School of Business

 

 

Foto: arhiva personală