Elena Breazgunova ştie cum arată un interior cu stil. De aceea mereu va avea sugestii pentru orice client care îi păşeşte pragul showroomurilor pe care le gestionează cu un zâmbet irezistibil şi o mână de fier. Are în toate o abordare extrem de serioasă şi profesionistă. Elena ne povesteşte cu drag despre fetiţa ei, filosofiile de viaţă ce o inspiră să fie cea care e astăzi, despre cărţile şi oamenii care au marcat-o.
Elena Breazgunova: director de dezvoltare „Construct Resurs” şi „Ecofloor”
Elena, credeți că în afaceri regulile sunt egale pentru bărbați și femei? Având în vedere că trăim într-o societate și tindem spre democrație, regulile în afaceri sunt identice atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Diferențele se rezumă la percepția femeii și a bărbatului în afaceri, în abordarea lor față de lucru: este o opinie ce s-a creat la nivel social, istoric și este demonstrată în statistici. Aceste diferențe îmi creează situații, ambiția să fiu mai puternică, mai rapidă, mai de succes, dar în același timp să păstrez grația și tandrețea feminină.
Cum a început drumul Dvs. în afaceri? Am activat într-o companie de finanțare, eram responsabilă de credite pentru business. Anume acolo am înțeles ce îmi doresc de la viață și ce afacere este capabilă să mă inspire.
Care sunt așteptările clienților în momentul în care trec pragul showroomurilor dumneavoastră? Deservire la cel mai înalt nivel, calitate și sortiment deosebit.
Ce principii primordiale abordați în afacerea Dvs? Punem accent doar pe produse și servicii de calitate (nu trebuie să începi o afacere care nu îți este pe plac!). Afacerea trebuie să aducă beneficii clientului și să îmbogățească participanții din interiorul companiei, în caz contrar nu are niciun sens. Să simți afacerea înseamnă să faci lucruri de care să te mândrești, de care să nu-ți fie rușine, să aduni oameni talentați și profesioniști, să faci în așa fel încât tot ce te înconjoară să fie mai bun și mai interesant. Totul se bazează pe vânzări: în timp ce cauți, îngrijești și atragi clientul, afacerea trăiește. În momentul în care începi să lași lucrurile să meargă de la sine, faci primul pas spre eșec.
Cum depășiți barierele ce vă apar în cale? Schimb atitudinea față de ele.
Ce v-a lipsit în momentul în care ați început afacerea? Investițiile. Doar acum îmi pot imagina ce aș fi creat având investiții atunci, la 23 de ani.
Care a fost cel mai greu moment în viața Dvs? Cele mai dureroase momente sunt atunci când se îmbolnăvesc sau mor persoanele dragi.
Care este cartea Dvs. preferată? De ce? Am foarte multe cărți preferate, dar una care mi-a schimbat percepția despre viață și atitudinea mea este seria „Transurfingul realității” de Vadim Zeland. „Dacă nu controlați realitatea, atunci ea începe să vă controleze pe voi.” Filosofia din cărțile lui Zeland mi-a permis să găsesc cheia spre gândirea atipică și spre generarea perpetuă a inspirației, spre deschiderea potențialului interior.
Vă considerați o femeie fericită? Da, sunt o femeie și o mamă fericită. Dacă m-aș întoarce în trecut, mi-aș dori să trăiesc din nou aceleași momente, doar că aș iubi și ajuta și mai mult oamenii.
Ce puteți să învățați de la fiica Dvs.? Bunătatea sinceră și viziunea frumoasă asupra vieții, atât de caracteristice pentru copii. Mai ales că ei sunt cei care încă nu au văzut neajunsurile vieții, cum ar fi trufia, răutatea, viciile omenești.
Sunteți o persoană spontană sau faceți parte din categoria celor care-și planifică totul? Prefer să-mi planific acțiunile pe care le fac, dar sunt conștientă de faptul că în afacere și în relațiile cu oamenii anumite lucruri ar putea fi imprevizibile.
Ce ar putea învăța alte femei de la Dvs.? Depinde ce își doresc acele femei de la viață. Dacă vorbim despre cum e să fii o femeie de succes, atrăgătoare și inspirată, atunci sfatul meu ar fi: să muncească disciplinat, să crească profesional și mintal, să se iubească, să poată iubi, să poată fi sensibilă și puternică (să împartă emoții), să fie mulțumită de ceea ce are.
Fericirea poate fi cumpărată cu bani? Fericirea e un concept relativ. Pentru fiecare dintre noi este o stare individuală de ascensiune ireală a sufletului și inspirației. Oricât nu ți-ai dori bani și prosperitate, odată și odată realizezi că fără o distribuire inteligentă, banii și bunăstarea nu inspiră. Ajungi în momentul în care începi să te bucuri de proces „am oferit și dăruit celor care-mi sunt pe plac”, în schimbul „am câștigat și cheltuit pentru sine”. Am observat, cât oferi mai mult, cu atât primești mai mult. La această filosofie ajungi atunci când simți pe propria piele atât eșecul, cât și culmile succesului, când ai văzut lumea din toate punctele de vedere.
Cine sau ce vă inspiră în viață? Mă inspiră lumea pe care am creat-o după propriile principii ale fericirii: sunt oamenii care au aceleași scopuri, împărtășesc o educație similară, sunt activele care aduc folos, ideile, energia binelui și pozitivului. Am observat că dacă toate sunt adunate într-un singur loc, au puteri miraculoase de atracție a altor lucruri bune. Primul pas spre armonia interioară e să pornești în lume cu pace.
Lasă un răspuns