Fișier
Funcție: CEO “Viggo Tailoring”;
Data și locul nașterii: 12.05.1985, or. București, România.
Coordonare: Iuliana Mămăligă
Foto: Arhiva personală
Numele lui Ionuț Marin a devenit sinonimul adevăratei mode masculine atât în Republica Moldova, cât și peste hotarele ei. Și în delicatul an 2020 lucrurile nu au deviat în excepții majoare, poate doar mici seisme provocate de pandemie. Însă chiar și în aceste condiții, Ionuț a fost alături de echipele lui, încurajându-le și chiar împreună fiind în căutare de soluții optime pentru a menține afacerile pe o linie a stabilității.
PERIOADA 2020-2021 ne-a făcut să înțelegem că nu suntem niște oameni liberi, că trăim într-un sistem care ne poate împiedica, de exemplu, să ieșim din casă, desigur din cauza unor situații anume. Este gândul cu care am rămas, faptul că ne poate fi îngrădită oricând libertatea de mișcare sau de a decide pentru noi înșine ce ne dorim. În 2021 vom privi cu siguranță lucrurile diferit. Sperăm că reușita campaniilor de vaccinare să ne scape de măști și să ne redea cât mai repede posibilitatea de a ne mișca, de a menține relațiile cu furnizorii, de a crește business-ul. Pe scurt, 2021 va fi despre reîntoarcerea la normalitate.
CRED CĂ MERITĂM FELICITĂRI în primul rând pentru implicarea în zona responsabilizării sociale. Deși unele proiecte au fost abandonate, iar altele puse pe hold, per total am reușit să creștem prin puterea maximă de adaptare. Schimbărilor majore din jurul nostru le-am făcut față cu flexibilitate, reorientându-ne spre oportunitățile care au apărut în contextul pandemiei. Direcția abordată în 2020 a inclus diversificarea produselor comercializate pentru a răspunde nevoilor impuse de urgența medicală în lupta cu noul virus. Faptul că am pășit în zona responsabilizării sociale, ne-a dus către un alt proiect de suflet pentru mine, mai exact, către prima colecție din materiale reciclate – Viggo Hope. Despre acest concept de modă sustenabilă ce respectă mediul aș putea înșirui multe rânduri, dar vă voi lăsa plăcerea să-l descoperiți pe site-ul nostru.
SPRE DEOSEBIRE DE MULTE PERSOANE care au avut parte de o pauză din cauza pandemiei, pentru mine 2020 a fost un an de muncă asiduă în care am depus efort non-stop, întrucât importam produse medicale, funcționam după un fus orar decalat. Mai exact, munceam noaptea, dormeam câteva ore, apoi îmi reluam activitatea încercând să țin legătura și cu furnizorii din zona fashion. Retail-ul de articole vestimentare a fost în impas în prima parte a anului deoarece oamenii nu știau exact la ce să se aștepte. Cu toții am fost scoși din zona de confort. Pentru a nu anula munca de zece ani în România și experiența de 20 de ani în domeniul fashion, am căutat o nouă sursă de venit ca și ancoră de salvare. Cu o echipă mică, dar devotată, am livrat la timp necesarul într-un domeniu complex, mult diferit față de cel cu care eram obișnuiți. Cu cât un business este mai mare, cu atât se prăbușește mai puternic. Chiar dacă am avut chelutuieli mari generate de angajați numeroși și multe puncte de lucru, mulțumită ajutorului divin am trecut cu bine acest hop.
NU AM MULTE PASIUNI pentru că pentru mine de luni pănă duminică locul de muncă este acasă. Aici mă simt comod, am toate condițiile și pentru a mă relaxa, fie că aceasta înseamnă să îmi aprind un trabuc sau să deschid o șampanie fină. În viața fiecărui om oprește un tren, noi putem să-l vedem sau nu, putem să urcăm în acesta sau nu. De felul meu sunt un „jucător”, nu mă refer la jocuri de noroc, ci la faptul că au fost momente când am riscat bani, cariera, totul pentru a câștiga. Adrenalina pe care o simt când ating succesul pur și simplu mă hrănește spiritual, mă întinerește. Îmi place să fiu numărul unu și am riscul în sânge. Nu îmi place să iau decizii legate de concedierea personalului. Chiar dacă pentru un business este mai sănătos să își împrospăteze echipa în fiecare an, mie îmi e greu să mă despart de oameni. Desigur, dacă aceștia doresc să plece, sunt liberi să o facă. Eu, însă, încerc să le ofer un confort zilnic. Dacă sunt dezamăgit de cineva consider că nu i-am acordat suficientă atenție, nu i-am alocat destul timp pentru a-l învăța. Dacă însă pot să-mi aduc contribuția și văd o schimbare în gândire și punerea în practică a acesteia, atunci sunt foarte mândru.
Lasă un răspuns